Vor buget național până la finele anului

De Andreea Pintea
Vor buget național până la finele anului
Consiliile județene, municipiile și comunele au înaintat un acord Executivului prin care solicită ca bugetul pentru anul viitor să fie aprobat până la finele acestui an.

Solicitarea vine și în urma situația din acest an, când bugetul național a fost aprobat abia în primăvară, administrațiile locale rămânând luni de zile fără bugete. Potrivit Mediafax, acordul a fost semnat miercuri, 4 septembrie, și transmis primului -ministru și ministrului finanţelor publice. Astfel, Uniunea Națională a Consiliilor Județene (UNCJR), Asociația Municipiilor din România (AMR) și Asociația Comunelor din România (AcoR) solicită Guvernului modificarea Legii nr. 273/2006 privind finanțele publice locale, astfel încât finanțarea unităților administrativ-teritoriale să fie reglementată prin Legea finanțelor publice locale și nu prin Legea bugetului de stat, așa cum s-a întâmplat în ultimii doi ani, iar această modificare să intre în vigoare la data de 1 ianuarie 2020. Cele trei structuri asociative își doresc și un calendar de aprobare a Legii bugetului de stat pe anul 2020, astfel încât bugetul să fie depus de către MFP la Guvern, pentru prima lectură, până la data de 30 septembrie 2019.

În ceea ce privește finanțarea sistemului de protecţie a copilului, a centrelor publice pentru persoane adulte cu handicap, finanţarea drepturilor asistenţilor personali ai persoanelor cu handicap grav și a indemnizaţiile lunare ale persoanelor cu handicap grav să se aloce integral de la bugetul de stat.

Taguri: , , ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !