Vor directorat fără concurs

De Monica Ardelean
9Comentarii
Vor directorat fără concurs
După prima selecție, cea a dosarelor, zeci de funcții de director și director adjuncți nu au pretendenți.

S-a încheiat perioada de înscriere pentru directorii de şcoli. Prima etapă, cea a înscrierii on line a adus un minus de 69 de directori în şcolile arădene. Pentru cele 188 de posturi, conform IȘJ, scoase la concurs şi-au încărcat on line pe platforma destinată concursului doar 133 de cadre didactice din care 14 au fost respinse pentru că au avut dosarul incomplet. Aşadar au rămas în competiţie 119 de cadre didactice pentru cele 188 de posturi scoase la concurs. Un minus de 69 de candidaţi, dacă calculăm la fiecare post câte un singur candidat. În situaţia în care sunt mai mulţi candidaţi pentru un singur post, atunci numărul şcolilor unde nu există nici un doritor pentru funcţia de director va fi mai mare. În această situaţie Inspectoratul Şcolar General Judeţean trebuie să găsească cel puţin alte 69 de cadre didactice pentru a fi numite pe aceste funcţii.

Se pare că nici măcar școlile mari nu atrag candidații să intre în cursă. La Colegiul Național „Moise Nicoară” și-a depus candidatura un singur candidat pentru funcția de director adjunct, pentru cel de director, nici un candidat. La „Ghiba Birta” există candidat doar pentru cel de director, actualul ocupant al postului, dar nici un candidat pentru cel de adjunct. Au însă candidați pentru ambele funcții cei de la Colegiul Național „Vasile Goldiș” și cei de la Colegiul Național Preparadia, unde cei aflați deja pe post și-au depus dosarele.

Aceeași situație la Colegiul Tehnologic de Industrie Alimentară, Colegiul de Arte „Sabin Drăgoi” sau la Colegiul Economic. Nu se regăsește însă pe lista candidaților Colegiul Tehnic „Aurel Vlaicu” iar pentru Colegiul de construcții și protecția mediului, doar un candidat pentru funcția de director și nici unul pentru adjunct.

Selecţia testului scris

În 12 octombrie va avea loc examenul scris al celor a căror dosare on line vor fi validate.Cei care vor obţine minimum 35 de puncte din cele 50 posibile la proba scrisă, vor trece la probele de CV şi interviu. Sunt declarați „admiși” candidații care au realizat un punctaj de cel puțin 35 de puncte pentru fiecare probă și din cumularea punctajelor celor trei probe de concurs, un punctaj total de cel puțin 105 puncte. Primele rezultate vor fi afişate în data de 18 noiembrie 2016.9Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor