Vor semafor la Piața Mică

De Valentin Goran
Reactualizat la:
15Comentarii
FOTO: V.G.
FOTO: V.G.
Mai mulți arădeni își doresc ca intersecția străzilor Crișan cu Ștefan Augustin Doinaș să fie semaforizată.

Mai mulți arădeni ne-au contactat, prin reprezentantul lor, la redacția Jurnal arădean/Aradon deoarece își doresc semafor la intersecția străzilor Crișan, Ioana Sava și Elena Ghiba Birta cu Bulevardul Ștefan Augustin Doinaș. Chiar în colțul unde funcționează fostul Spital Municipal. E de la sine înțeles că această intersecție este foarte aglomerată şi că aici s-ar putea impune un semafor: prin intersecţie trec mașinile care vin dinspre Bulevardul Revoluției înspre zona INTIM, arădenii care vin la piață, dar și cei care vin la Spitalul Municipal.
„Considerăm că această intersecție ar trebui semaforizată din cauza traficului foarte mare, zi de zi. Suntem mai mulți arădeni nemulțumiți, care locuim în această zonă și care cerem autorităților locale să ia măsuri pentru a decongestiona traficul. De foarte multe ori când traversăm pe trecerea de pietoni, mașinile se apropie cu bara mașinii de picioarele noastre, deoarece ne mișcăm mai încet, din cauza vârstei, și ne claxonează să ne grăbim. Doamne ferește să vină vreun șofer cu viteză că se pot întâmpla nenorociri. Nu se poate semaforiza această intersecție?”, ne întreabă arădeanca P. Maria, care ne-a contactat în numele mai multor arădeni din zonă.

Iar întrebarea are probabil legătură şi cu faptul că puțin mai înspre Bulevardul Revoluției, respectiv intersecția străzilor Crișan cu Tudor Vladimirescu, va fi semaforizată până la mijlocul anului viitor, alături de alte patru intersecții din municipiu.

5 intersecții de 600.000 euro

Semaforizarea cerută de arădeni acum nu se va face nici în acest an și nici la începutul anului viitor. O spunem deoarece alte intersecții din municipiu au nevoie urgentă de semaforizare prin prisma accidentelor grave petrecute, cu victime care au necesitat spitalizarea sau chiar cu decese. Pe data de 8 octombrie, în materialul „Intersecții de 500.000 euro”, vă informam că cinci dintre cele mai periculoase intersecții de pe raza municipiului vor fi semaforizate. Termenul este prevăzut pentru prima jumătate a anului viitor. Este vorba de: Andrei Şaguna-Conduraşilor-Kogălniceanu, Poetului-Ovidiu (zona BAT), Calea Zimandului-Ştefan Ludwig (noul spital TBC), Cocorilor-Abatorului şi Crişan-Tudor Vladimirescu. „Sunt finalizate documentele pentru cele cinci mari intersecţii care vor fi semaforizate. Discutăm de o valoare totală de 500.000-600.000 de euro”, a declarat atunci edilul Gheorghe Falcă.

Multă răbdare

Așadar, arădenii vor trebui să aștepte mai întâi semaforizarea acestor cinci intersecții, iar apoi să se coalizeze, să semneze o petiție pe care să o depună la Primăria Arad şi să aştepte. Urmează discuția în cadrul Comisiei de Sistematizare a Circulației din cadrul Palatului Administrativ, studiul de fezabilitate, alocarea fondurilor și abia după aceea realizarea propriu-zisă a semaforizării.15Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor