Vot pe bugetul Aradului

De Adriana Barbu
1Comentariu
Vot pe bugetul Aradului
Aleşii municipali sunt aşteptaţi miercuri la şedinţa ordinară a lunii ianuarie. Pe ordinea de zi se află şi bugetul Aradului pe 2016.

Aleşii locali sunt aşteptaţi miercuri să voteze, printre alte 19 proiecte de hotărâre, şi bugetul de venituri şi cheltuieli al Aradului pe anul în curs. În fapt acest proiect este, până la această oră, cel mai important de pe masa de vot a consilierilor municipali. Cum şi pe ce vor fi cheltuiţi banii arădenilor, când, ce investiţii vor fi făcute, care vor fi continuate, dacă avem rezerve bugetare sau nu, toate acestea se regăsesc în bugetul pe 2016. Un proiect aşteptat de toţi, dar care, cu siguranţă, nu va fi votat de toţi. Deja câţiva dintre consilierii Opoziţiei şi-au exprimat intenţia de a da un vot negativ bugetului Aradului, dacă executivul local nu va schimba anumite capitole bugetare sau nu va aloca bani propunerilor formulate de aceştia. Rămâne de văzut ce modificări vor apărea în buget până la momentul votului, ce amendamente vor fi aduse în şedinţă (în fiecare an bugetul este votat cu o serie întreagă de amendamente venite din partea consilierilor Puterii) şi ce va reuşi Opoziţia să strecoare în buget.

Toate celelalte proiecte aflate pe ordinea de zi a şedinţei par neimportante în condiţiile date. Aleşii sunt totuşi aşteptaţi să voteze şi reţeaua şcolară a unităţilor de învăţământ de stat şi particular preuniversitar din Municipiul Arad care va funcţiona în anul şcolar 2016-2017, al doilea proiect ca importanţă aflat pe ordinea de zi a şedinţei ordinare a lunii ianuarie. Tot la vot vor fi supuse o serie de alte proiecte: un PUZ, o alipire, o dezlipire de imobile, câteva state de funcţii, numirea unui director la „Buletine”, stabilirea aleşilor care vor face parte din comisiile pentru evaluarea proiectelor culturale, sportive şi de tineret finanţate din bugetul local pe anul 2016, precum şi în comisiile de soluţionare a contestaţiilor etc. O modificare a patrimoniului concesionat al CLM Arad către SC CET Hidrocarburi SA Arad, modificarea Contractului de delegare a gestiunii serviciului de alimentare cu apă şi de canalizare, aprobarea indicatorilor tehnico-economici şi a Documentaţiei de Avizare a Lucrărilor de Intervenţie pentru obiectivul de investiţie „Reabilitare străzi în municipiul Arad”, solicitarea finanţării obiectivului în cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Locală şi cofinanţarea unui procent de 10% din totalul valorii investiţiei şi repartizarea excedentului bugetar se află şi ele pe ordinea de zi a şedinţei CLM.

Taguri: , , ,


1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor