Vot pentru un megaimprumut la CET

De Adriana Barbu
Vot pentru un megaimprumut la CET
  ARAD. Un mandat special în Adunarea Generală a Acţionarilor de la SC CET SA. Acesta este cel mai greu proiect care se află pe ordinea de zi a şedinţei CLM de joi, actul vorbind de accesarea unor credite care depăşesc însumate opt milioane de euro.

Este vorba de proiectul de hotărâre privind „acordarea unui mandat special reprezentanţilor Consiliului Local în Adunarea Generală a Acţionarilor la SC CET SA pentru contractarea unor credite bancare pentru finanţarea investiţiilor prevăzute în Etapa 1 a Studiului privind oportunitatea unei investiţii noi la CET Arad pe Lignit pentru retehnologizarea sursei de producere a energiei termice în municipiu”.

 Ce se votează

Potrivit proiectului, reprezentanţii CLM sunt mandataţi să exercite drepturile şi obligaţiile acţionarului în vederea accesării de către societate a unui credit de la CEC Bank, în valoare de 30.000.000 lei (echivalent a 6.600.000 euro), pentru finanţarea obiectivului «Finalizarea lucrărilor şi PIF Cazan nr. 2 – 420 t/h cu funcţionare pe gaze naturale», să exercite drepturile şi obligaţiile acţionarului, în vederea garantării creditului cu bunurile proprietate S.C. C.E.T. Arad S.A. cuprinse în anexă, dar şi să exercite drepturile şi obligaţiile acţionarului în vederea accesării de către societate a unui credit de această dată de la BCR, în valoare de 7.500.000 lei (echivalent a 1.650.000 euro), pentru finanţarea obiectivului «Închidere depozit de zgură şi cenuşă al SC CET Arad SA» (…) şi să exercite drepturile şi obligaţiile acţionarului în vederea garantării creditului cu bunurile proprietate S.C. C.E.T. Arad S.A menţionate şi ele în anexă.

Cele două credite de 30.000.000 de lei (6.600.000 de euro), respectiv 7.500.000 de lei (1.650.000 de euro) ar urma să asigure retehnologizarea greu încercatului CET Lignit. Primul credit ar avea menirea de a rezolva lucrările la cazanul doi, în timp ce cel de al doilea credit ar asigura în sfârşit sumele necesare închiderii celui mai mare poluator al Aradului: depozitul de zgură şi cenuşă de la CET. O gură de oxigen pentru CET Lignit, ar spune Puterea, destul de scumpă, va spune cu siguranţă Opoziţia.

 14 imobile ipotecate

Nu mai puţin de 14 bunuri imobile ale societăţii care furnizează căldura arădenilor ar urma să fie ipotecate pentru a putea garanta aceste credite. CET şi Primăria e dispusă să ipotecheze 13 imobile (terenuri şi clădiri) pentru a primi primul împrumut şi alte trei bunuri mobile pentru a-l putea accesa pe cel de a doilea.

Taguri: , , , ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !