Vrei să fii polițist? Iată condițiile pe care trebuie să le îndeplinești!

De Diana Dutu
9Comentarii
Vrei să fii polițist? Iată condițiile pe care trebuie să le îndeplinești!
© FOTO: D.D.
Ministerul Afacerilor Interne pune la bătaie 1.600 de locuri la Școlile de Agenți de Poliție de la Câmpina și de la Cluj-Napoca.

Comisar şef de poliţie Ioan Tamaș, șeful Inspectoratului de Poliție Județean Arad a prezentat, vineri, în cadrul unei conferințe de presă, condițiile de admitere în școlile de poliție, sesiunea ianuarie 2018.

Condiții
Pentru a participa la concursul de admitere în unităţi de învăţământ postliceal ale M.A.I, candidaţii trebuie să îndeplinească cumulativ următoarele condiţii legale şi criterii specifice de recrutare:*să aibă cetăţenia română şi domiciliul în România; *să cunoască limba română scris şi vorbit; *să aibă capacitate deplină de exerciţiu; *să fie apte din punct de vedere medical, fizic şi psihic; *să aibă vârsta de minimum 18 ani împliniţi sau sa îi împlinească în cursul anului în care participă la concursul de admitere; *să fie absolvenţi de liceu cu diplomă de bacalaureat; *să aibă un comportament corespunzător principiilor care guvernează profesia de polițist; *să nu aibă antecedente penale și să nu fie în curs de urmărire penală ori de judecată pentru săvârşirea de infracţiuni; *să nu fi fost destituite dintr-o funcţie publică sau să nu le fi încetat contractul individual de muncă pentru motive disciplinare în ultimii 7 ani; *să nu fi desfăşurat activităţi de poliţie politică, astfel cum sunt definite prin lege; *să aibă înălţimea de minimum 1,70 m bărbaţii şi 1,65 m femeile; *să nu aibă semne particulare evidente sau tatuaje neacoperite de vestimentație, în ținuta de vară; *să fi obținut la purtare, în perioada studiilor liceale, media de cel puțin 9,00, cu excepția candidaților care au absolvit instituții de învățământ de nivel liceal în state membre ale Uniunii Europene în care nu se evaluează prin notă/punctaj/calificativ purtarea elevului; *să nu fi fost exmatriculați pentru abateri disciplinare dintr-o instituție de învătământ; *să nu aibă calitatea de membru al vreunui partid politic sau organizații cu caracter politic numai în cazul candidaților declarați “admis” la concurs.

1.600 de locuri
Cifrele de şcolarizare aprobate pentru sesiunea ianuarie 2018 sunt: 1.300 de locuri la Şcoala de Agenţi de Poliţie “Vasile Lascăr” Câmpina (din care 16 pentru romi și 10 pentru alte minorităţi) și 300 de locuri la Şcoala de Agenţi de Poliţie “Septimiu Mureşan” Cluj Napoca (din care care 6 pentru romi și 3 pentru alte minorităţi). Locurile sunt comune pentru femei şi bărbaţi. Cursurile au durata de un an, la finalul acestora absolvenții având locul de muncă asigurat.
“Cererile de înscriere a candidaţilor pentru concursul de admitere se vor primi până la data de 5 decembrie 2017, de luni până vineri, între orele 10.30-14.00, la Serviciul Resurse Umane din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Arad, situat în municipiul Arad, str. Vârful cu Dor nr.17-21. Înscrierea candidaților se face personal pe baza cărții de identitate” – precizează comisar șef Ioan Tamaș. Informații suplimentare se pot obține la numărul de telefon 0257-207100, interior 20114.

Probe
Testarea psihologică se efectuează la sediul IPJ Arad. Pentru candidaţii care au fost declaraţi ”inapt” la examinarea psihologică, precum şi cei care au fost declaraţi „inapt medical” în fişa medicală, activitatea de recrutare încetează.
Pentru înscrierea la unităţile de învăţământ postliceal ale M.AI și eliberarea legitimației de concurs, candidații se vor prezenta la sediul școlilor postliceale în perioada 13-14 ianuarie 2018, cu documentele solicitate. Unităţile de învăţământ postliceal ale I.G.P.R organizează şi desfăşoară activităţile specifice probelor eliminatorii, în perioda 15-19 ianuarie 2018, la sediul fiecărei instituţii. Proba de verificare a cunoștințelor va avea loc în data de 20 ianuarie 2018 și va consta într-un test grilă la disciplinelele limba română și limba străină (engleză sau franceză).9Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor