Zilele Porţilor Deschise BMW Bavaria Cars Arad – test drive cu noul BMW Seria 5

Reactualizat la:
Zilele Porţilor Deschise BMW Bavaria Cars Arad – test drive cu noul BMW Seria 5
ADVERTORIAL. Lansat la începutul acestui an, noul BMW Seria 5 a obţinut deja numeroase premii din partea revistelor germane “auto, motor und sport” şi “CHIP”, premiul “Goldener Computer” şi calificativul “Top Safety Pick+” din partea Institutului de Asigurare a Siguranţei pe Autostrăzi (IIHS).

În sondajul realizat în rândul cititorilor de “Computer Bild” – revista de computere cu cea mai mare circulaţie din Europa – şi de celelalte publicaţii ale grupului media, modelul sedan business dinamic a obţinut cele mai multe voturi pentru oferta extinsă de conectivitate. BMW este singurul constructor de automobile care a câştigat un premiu “Goldener Computer” în 2017. Motorul diesel cu patru cilindri, ce dezvoltă 140 kW/190 CP, va fi şi el prezent în forma sa cea mai eficientă pe BMW 520d EfficientDynamics Edition, cu transmisie Steptronic cu opt trepte.

BMW Seria 5 – pasul următor spre condusul autonom.

BMW Seria 5 face un nou pas spre condusul autonom prin funcţii extinse pentru sistemul opţional Active Cruise Control (ACC / tempomat activ) şi asistentul pentru menţinerea direcţiei şi a benzii Steering and Lane Keeping Assistant. Acestea includ adoptarea restricţiilor de viteză, pe care asistentul inteligent de viteză (Intelligent Speed Assist / dotare opţională) le comunică sistemului tempomat (conducătorul poate ajusta aceste date cu +/-15 km/h faţă de viteza maximă legală). De la staţionare până la 210 km/h, automobilul poate prelua manevre de acceleraţie, frânare şi direcţie, în funcţie de setări.

O varietate de sisteme de asistenţă sunt prezente în noul BMW Seria 5 pentru a oferi susţinere deplină conducătorului – nu doar în momentele critice, ci şi în situaţiile mai puţin solicitante de la volan. În acest scop, automobilul este echipat cu o cameră stereo, la care se adaugă informaţiile obţinute de la senzorii opţionali de radar şi ultrasunete pentru a monitoriza zona din jurul maşinii. Noile dotări ale BMW Seria 5, alături de asistentul de evitare prin schimbarea benzii şi avertizarea la trafic transversal, sunt asistentul pentru schimbarea benzii (Lane Change Assistant) şi asistentul pentru menţinerea benzii (Lane Keeping Assistant) cu protecţie activă în caz de coliziune laterală. Acesta din urmă urmăreşte marcajele benzii de circulaţie şi zona din jurul automobilului şi ajută conducătorul în mod activ să evite posibilele coliziuni prin efectuarea unor mişcări corective asupra direcţiei.

Pe toată durata evenimentului (26-28 octombrie) Bavaria Cars Arad a pregătit oferte speciale BMW Service, preţuri promoţionale pentru automobile BMW rulate, test drive cu cele mai noi modele BMW, catering, loc de joacă pentru copii, tombolă, vizită ghidată atelier şi multe alte surprize.

imagine_showroom_arad-1