„Ziua Porţilor Deschise” la DGASPC Arad

De Diana Dutu
17Comentarii
„Ziua Porţilor Deschise” la DGASPC Arad
Un eveniment de care au ştiut doar organizatorii şi ziariştii invitaţi la conferinţa de presă.

Joi, 9 iulie, a fost „Ziua Porţilor Deschise” la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Arad. Un eveniment de promovare popular, care s-a bucurat de succes pe la alte instituţii. Nu şi la DGASPC. De ce spunem asta? Pentru că singurii care au ştiut de acest eveniment au fost organizatorii şi ziariştii ce fuseseră invitaţi să participe, joi, la conferinţa de presă cu tema „Ziua Porţilor Deschise” – „eveniment organizat în aceeași zi, în intervalul 10-14”, după cum se arată în invitaţia ce ne-a fost transmisă.

Generalităţi

Conferinţa de presă a debutat cu o prezentare susţinută de Erika Stark, director al DGASPC Arad, în faţa ziariştilor şi a şefilor de servicii din cadrul instituţiei. Ea a vorbit despre istoria DGASPC Arad începând din 1993, norme legislative în asistenţa socială, dar şi structura actuală a Direcţiei. Apoi i-a prezentat presei pe şefii de servicii. Speach-ul de zece minute al Erikăi Stark s-a încheiat cu câteva referiri la un proiect al DGASPC prin care copiii (din sistem) din judeţ vin în oraş şi vizitează diverse obiective, inclusiv sediul Direcţiei, dar merg şi în tabere.

Evenimentul

Am întrebat-o pe Erika Stark cui se adresează evenimentul „Ziua Porţilor Deschise”, organizat joi, 9 iulie. Iată răspunsul directoarei DGASPC Arad: „În primul rând celor care vor să viziteze Direcţia, vor să meargă în fiecare birou… Indiferent cine vine de afară, poate să meargă să viziteze toată Direcţia şi birourile, poate să stea de vorbă cu şefii de servicii, cu colegii, dacă doresc informaţii. Copiii – care vin în fiecare zi – au fost şi astăzi. În primul rând copiii trebuie să ştie unde sunt şi ce fac cei care trebuie să aibă grijă de ei. Dar şi persoanele adulte, bineînţeles. Deci, indiferent cine trece şi intră, este primit, astăzi (joi-n.r.), în fiecare din birouri şi fiecare din servicii cu informaţiile pe care şi le doresc.”

Următoarea întrebare a venit firesc: De unde să ştie oamenii că pot să intre în sediul Direcţiei şi „să întrebe”? „Oamenii ştiu asta foarte bine, că pot să intre şi intră în fiecare zi, credeţi-mă, până sus la mine în birou” – a replicat Erika Stark. În acest moment, a intervenit în discuţie un ziarist care i-a explicat directoarei DGASPC că e vorba de faptul că evenimentul „Ziua Porţilor Deschise” nu a fost mediatizat. Presa a fost invitată să scrie despre eveniment după ce acesta a avut loc, nu înainte, pentru a-l populariza. „Oricum, n-avem nicio problemă. Vine lumea foarte des şi întreabă şi oamenii sunt îndrumaţi spre serviciile unde vor să întrebe” – a conchis Erika Stark.

De prin birouri…

Jurnal arădean/ Aradon a profitat de „porţile deschise” ale DGASPC pentru a realiza câteva fotografii în sediul instituţiei. I-am imortalizat pe angajaţii Direcţiei la locul de muncă, între birouri înghesuite sau pereţi „tapetaţi” cu dosare. Câteva desene realizate de copii, expuse pe pereţi, sau jucăriile de pluş aşezate pe mobilier înveselesc atmosfera de lucru. Puteţi descoperi aceste detalii în galeria foto ataşată.17Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor