13 lei intrarea la ştrand, în loc de 10 lei!

De Monica Ardelean
Reactualizat la:
24Comentarii
13 lei intrarea la ştrand, în loc de 10 lei!
Surprize, surprize pentru ştrandul Neptun: aleşii ne propun tarife mai mari la baza de agrement şi introducerea de abonamente lunare și săptămânale.

ARAD. Vom plăti mai mult dacă dorim să intrăm pe ștrand în această vară. Aceasta este propunerea Recons, societatea care administrează ștrandul și patinoarul. În baza proprunerii a fost întocmit un proiect de hotărâre aflat la transparență, care propune noi tarife la intrarea pe Ștrandul Neptun și pe Patinoarul municipal Arad. Proiectul însuşit de patru consilieri locali, Tristan Mihuța, Dolha Ioan, Gligor Teodor, Farcaș Ioan și Mariana Cișmașiu, va fi supus aprobării într-o ședință viitoare a Consiliului Local Muncipal, probabil undeva după mijlocul lunii aprilie.

Prețuri pe ștrand

Prețul unui bilet întreg, cu acces în toate zonele de la Ștrandul „Neptun“, ar urma să fie, dacă aleşii vor vota ca atare (şi probabil aşa va fi, dacă ţinem cont că propunerea vine şi din partea aleşilor Puterii, cât şi a Opoziţiei) de 13 lei/zi, faţă de 10 lei/zi, cât era până acum, iar preţul unui bilet cu tarif redus, pentru copii şi pensionari, de 7 lei/zi, faţă de 6 lei/zi, cât era în trecut. Se vor scumpi și abonamentele de acces în toate cele patru zone, de la 550 lei la 650 lei, iar abonamentul cu preț redus ar putea fi, din acest sezon, de 250 de lei, cu 5 lei mai mult decât anul trecut.

Cei cinci consilieri propun și introducerea de noi abonamente din această vară: lunare, contra 200 lei (110 lei redus), și săptămânale, contra 70 de lei (30 de lei redus).

Pentru a avea acces în zona pietonală, arădenii trebuie să plătească, dacă proiectul trece de votul consilierilor, 3 lei față de 2,5 lei iar pentru evenimentele organizate pe ștrand se va plăti 2,5 lei.

Se scumpește și confortul

Cei care doresc o cabină pe toată perioada estivală, o vor putea probabil închiria cu 190 lei, cu 40 lei mai mult decât au plătit anul trecut. O cabină dublă ar putea fi închiriată de anul acesta cu 310 lei. Mai mulți bani și pentru un șezlong de plastic, care va costa 5 lei iar unul de lemn 10 lei ,față de 2 lei anul trecut.

Nu se schimbă

Terenurile de fotbal pe nisip ar putea fi închiriate la același preţ care era și anul trecut, adică 50 lei/oră. Nu se schimbă nici tarifele de închiriere căsuțe sau terenurile aferente acestora.

Mai mulți bani și la Patinoar

De asemenea, proiectul mai prevede şi o creştere a tarifelor practicate la Patinoarul Municipal.
Astfel, biletul de intrare ar putea costa 12 lei, pentru o oră, faţă de 9,5 lei, cât era anul trecut, respectiv 14 lei pentru o serie de 90 minute.
Închirierea patinelor ar urma să fie tarifate cu 7 lei/perechea, pentru o oră, respectiv 8 lei/pereche/serie. Pentru ascuţitul patinelor ar urma să plătim 10 lei/pereche.
În sezonul vară-toamnă, Patinoarul Municipal va putea fi folosit ca teren de fotbal, cel în suprafaţă de 1.800 mp putând fi închiriat cu 190 lei/oră, iar pentru cel în suprafaţă de 900 mp tariful va fi 75 lei/oră. Terenul pe o suprafaţă de 450 mp va putea fi închiriat cu 37 lei/oră.

Sugestii și recomandări

Până la data de 15.04.2015, la registratura Primăriei Municipiului Arad, cei interesaţi pot depune în scris recomandări, sugestii şi opinii privind aceste documente.
Informaţii suplimentare pot fi solicitate începând cu data 02.04.2015, între orele 8,00 – 18,00, la Serviciul Relaţii cu Publicul, camera 5. Cei interesaţi pot solicita în scris şi pot primi copii contra cost după aceste acte, care pot fi studiate şi pe site-ul Primăriei Arad, la adresa www.primariaarad.ro.24Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor