13 noi străzi incluse la „parcare cu taxă”

De Valentin Goran
62Comentarii
13 noi străzi incluse la „parcare cu taxă”
© FOTO: Valentin Goran
Sistemul de parcare cu plată se extinde cu alte 13 străzi, de la cele 57 incluse deja. Prețul abonamentelor va crește doar pentru riverani, persoane fizice.

Sistemul de parcare cu plată din municipiul Arad se extinde. Alte 13 străzi au fost incluse în acest sistem cu plată. Până pe data de 25 octombrie a fost afișat la transparență, proiectul care prevede mărirea prețului abonamentelor, însă doar pentru riverani, persoane fizice (exclus persoane fizice autorizate). În rest, prețurile vor rămâne la fel. Desigur, mai rămâne ca votul consilierilor locali să ofere și cadrul legal acestui demers. Pentru cei interesați vom trece în revistă câte zone sunt incluse în sistemul cu plată, care sunt noile străzi incluse și desigur care sunt preţurile.

Cresc tarifele!

Tarifele vor crește, așa cum spuneam doar pentru riverani, persoane fizice, pentru o stradă, și doar după ce proiectul de hotărâre va fi adoptat în CLM. Astfel, abonamentul pentru Zona A, pentru o lună, va crește de la 18 lei la 22 de lei, pentru un trimestru de la 48,6 de lei la 60 de lei, respectiv pentru un an de la 155,5 de lei la 190 de lei. Pentru Zona B, pentru o lună, abonamentul va crește cu 3 lei, pentru un trimestru cu aproape 10 lei, iar pentru un an de la 129,6 de lei la 160 de lei. În ce privește Zona C, pentru o lună, prețul va crește tot cu 3 lei, pentru un trimestru cu 8 lei, respectiv, pentru un an cu 24 de lei.

Tarife ce nu se măresc

Pentru cei care nu știu, neriveranii, persoanele fizice și persoanele juridice, vor plăti pentru un abonament pe o stradă următoarele sume: Zona A, pentru 1 lună – 250 de lei, un trimestru – 675 de lei și pentru un an – 2.160 de lei; Zona B, pentru o lună – 200 de lei, un trimestru – 540 de lei și un an – 1.728 de lei; Zona C, pentru o lună – 100 de lei, un trimestru – 270 de lei și un an – 860 de lei.

ZONA A, două străzi

Până acum, sistemul de parcare cu plată a fost introdus pe 57 de străzi împărțite pe trei zone: A, B și C. De acum vom avea 70 de străzi incluse la taxat. Le vom lua pe rând, pe zone. În zona A, pe lângă cele 26 de străzi vor intra la taxare și tronsonul Calea Timișorii, nr. 26-54, respectiv Calea Timișorii nr. 35-59 (cartierul Aradul Nou) și B-dul Iuliu Maniu.

ZONA B, 10 străzi

Pe lângă cele 30 de străzi incluse la taxat în Zona B, de acum alte 10 străzi vor intra în sistemul cu taxă. Care sunt acestea ne spune Ralu Cotrău, purtătorul de cuvânt al Primăriei Arad: „Calea Radnei, strada Cocorilor, Calea Romanilor, strada Pădurii, strada Andrei Șaguna, strada Vicenţiu Babeş, strada Mărăşeşti, strada Petru Rareș, Calea Aurel Vlaicu (UTA-Fortuna) și Parcul 23 august din cartierul Micălaca.”

În ceea ce privește Zona C, pe lângă Calea Victoriei, parcarea va fi taxată și pe strada Dorobanți.

Plata, doar prin SMS sau abonament

Atenție, pe toate cele 13 străzi, nou incluse la taxat, plata se poate face exclusiv prin SMS și abonamente, spre nemulţumirea multora dintre arădeni, care n-au indicat problema la telefonul cititorului şi nu numai. „Excepţie fac străzile Iuliu Maniu, Petru Rareş şi Parcul 23 August unde se va renunţa temporar la taxarea parcării până în momentul amenajării locurilor de parcare”, completează Ralu Cotrău.

5.000 de lei pe an pentru toate străzile

Persoanele fizice și juridice, care își doresc să își facă abonament de parcare pentru toate străzile municipiului, respectiv toate zonele unde există taxă vor trebui să scoată din buzunare sume de până la 5.184 de lei. Zona A, pentru o lună – 600 de lei, pentru un trimestru – 1.62o de lei și un an – 5.184 de lei. Zona B, pentru o lună – 450 de lei, pentru un trimestru – 1.215 lei și un an – 3.888 de lei. Zona C, pentru o lună – 300 de lei, pentru un trimestru – 800 de lei și pentru un an – 2.500 de lei.62Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor