300.000 de lei pentru accesul rutier la viitorul Lidl Grădişte

De Diana Dutu
7Comentarii
300.000 de lei pentru accesul rutier la viitorul Lidl Grădişte
Aleşii locali sunt chemaţi să voteze Studiul de fezabilitate „Lucrări rutiere pe domeniul public, indicatoare şi marcaje rutiere, semaforizare, amenajare acces incintă Supermarket Lidl” Arad.

ARAD. Se fac paşi înainte pentru viitorul magazin Lidl din cartierul Grădişte. Aşa cum v-am mai informat, acesta va fi construit la ieşire din Arad spre Oradea, pe partea dreaptă a străzii Petru Rareş/ Căii Zimandului, înainte de benzinăria Mol.

Aleşii locali sunt chemaţi să voteze, în şedinţa extraordinară de luni, Studiul de fezabilitate „Lucrări rutiere pe domeniul public, indicatoare şi marcaje rutiere, semaforizare, amenajare acces incintă Supermarket LIDL” Arad. Este vorba de o investiţie de 293.887,9 lei finanţată exclusiv de investitor, care ar urma să se realizeze în trei luni de zile.

Soluţia recomandată în studiul de fezabilitate presupune amenajarea accesului rutier din DN 79 (Calea Zimandului – str. Petru Rareş) de la Km 2+713 dreapta, prin realizarea unei intersecţii în „T” cu viraj la stânga permis. Desigur, cu semaforizare pentru accesul autovehiculelor şi pietonilor.

Lucrări rutiere

Ce se va face, mai exact? Iată: *Desfiinţarea parcării laterale existente şi devierea pistei de biciclişti existente de pe partea stângă a drumului naţional pe lângă bordura ce încadrează carosabilul pe o lungime de 135 m şi care se va lega la pista existentă; *Devierea şi lărgirea benzii pentru mers înainte pe sensul de circulaţie Oradea – Arad la o lăţime constantă de 3,5 m pe toată zona afectată de lucrările pentru amenajarea accesului rutier propus de la Km 2+713 dreapta; *Amenajarea unei benzi suplimentare de stocaj înaintea efectuării virajului la stânga pentru intrarea la benzinăria existentă MOL România, respectiv la obiectivul propus LIDL, de pe sensul Oradea –Arad (lungime totală de 145 m); *Devierea şi lărgirea primei benzi pentru mers înainte pe sensul de circulaţie Arad – Oradea la o lăţime constantă de 3,5 m pe toată zona afectată de lucrările pentru amenajarea accesului rutier propus de la Km 2+ 713 dreapta; *Devierea şi lărgirea celei de-a doua benzi pentru mers îninte şi intrarea cu viraj la dreapta la obiectivul propus LIDL şi la obiectivul existent MOL România , pe sensul de circulaţie Arad – Oradea; *Amenajarea accesului în incinta obiectivului propus LIDL cu o lăţime a accesuluii rutier de 10,00 m, cu racoradarea directă a accesului în incintă la marginea părţii carosabile a celei de-a doua benzi pentru mers înainte pe sensul de circulaţie Arad – Oradea (curbă cu raza de R= 9 m); *Devierea pistei de biciclişti pe o lungime de 80 m şi racordarea la pista existentă; *Desfiinţarea trecerii de pietoni din zona km 2+680 şi realizarea unei noi treceri la km 2+ 695; *Realizarea de marcaje orizonatale şi amplasarea de indicatoare de circulaţie , asigurând prioritate pentru traficul pe drumul naţional şi semaforizarea intersecţiei.

La schimb

Potrivit proiectului de hotărâre aflat pe masa consilierilor locali, „SC LIDL România S.C.S. va transmite cu titlu gratuit în proprietatea publică o zonă verde amenajată egală cu echivalentul suprafeței de teren dezafectată prin crearea accesului, din totalul suprafeței de teren ce o deține din imobilul din str. Petru Rareș nr.118.”

Taguri: , ,


7Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor