34 de finanțări de la CCJA

De Eugen Rogojan
34 de finanțări de la CCJA
S-au anunțat proiectele ale căror finanțări au fost aprobate în cadrul „Licitației de finanțări nerambursabile 2017”, sesiunea I, de către Centrul Cultural Județan Arad.

La fel ca în anii trecuți, Consiliul Județean Arad, prin Centrul Cultural Județean Arad, finanțează o serie de proiecte depuse în cadrul unor sesiuni de acordare a finanțărilor nerambursabile. Anul acesta, din totalul de 69 de proiecte depuse, 34 au primit finanțare din partea CCJA.

Șase direcții

Au existat șase direcții de finanțare, „Producții editoriale”, „Promovarea sportului de performanță”, „Tineret”, „Turism și protecția mediului”, „Cultură tradițională” și „Educație și sănătate”. Cele mai puține proiecte au fost depuse la secțiunea „Turism”, cu patru propuneri, la polul opus aflându-se „Promovarea sportului de performanță”, cu 23 de proiecte propuse.

Pentru sport, cât pentru celelalte

Proiectele din direcția de finanțare „Promovarea Sportului de Performanță” au fost finanțate cu un total de 599.700 lei, cei mai mulți bani primindu-i Asociația Club Sportiv UTA „Bătrâna Doamnă” pentru proiectul „Alături de UTA pentru Arad” – 180.000 lei și Asociația Județeană de Fotbal Arad pentru proiectul „Fotbalul județean în dezvoltare” – 180.000 lei.

Interesant este faptul că în timp ce direcția de finanțare „Promovarea Sportului de Performanță” a obținut aproape 600.000 lei, celelalte cinci direcții de finanțare au obținut laolaltă doar 170.000 lei din partea Centrului Cultural Județean.

În capul listei

Proiectele cu finanțările cele mai mari de la celelalte categorii au fost „Suporterii echipei UTA și fenomenul ultraș”, finanțat cu 9.000 lei (direcția Producții editoriale), „Cu barca și bicicleta prin parcul natural Lunca Mureșului ediția a IV-a”, finanțat cu 10.000 lei (direcția Turism și protecția mediului), „Voluntari pentru Comunitate”, finanțat cu 11.000 lei (direcția Tineret), „Răspândește informația, nu virusul”, finanțat cu 11.500 lei (direcția Educație și sănătate” și Festivalul de satiră și umor sătesc „Gura Satului” Macea, ediția a XVIII-a, finanțat cu 16.000 lei (direcția Cultură tradițională”).

Sesiunea următoare

Cel mai probabil, la fel ca în anii precedenți, sesiunea a II-a de finanțări nerambursabile din partea Centrului Cultural Județean Arad se va desfășura la finalul anului. De obicei, sesiunea a doua se desfășoară în luna noiembrie, vizând proiecte ce se vor desfășura în prima parte a anului ce urmează.

Taguri: , ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !