5.000 de euro, recompensa pentru Abel

De Adriana Barbu
Reactualizat la:
4Comentarii
foto Adriana Barbu
foto Adriana Barbu
Familia şi prietenii vor să ofere recompensă celor care vin cu indicii ce vor duce clar la găsirea omului de afaceri, viu sau mort.

ARAD. Poliţişti, scafandrii, câini care ştiu să caute persoane dispărute iar acum o recompensă. Totul pentru găsirea lui Abel Apostol. Familia şi prietenii apropiaţi au decis să-şi ia soarta în mâini şi, la cinci zile de la dispariţia lui Abel, când cazul omului de afaceri este încă o simplă dispariţie pentru Poliţia Arad, să ofere recompensă celui care le va da informaţii care să ducă la găsirea sa, viu sau mort.

E vorba de o singură recompensă, care va fi dată în momentul găsirii lui Abel. O recompensă în valoare de 5.000 de euro. Familia a ţinut să precizeze că această sumă de bani va ajunge chiar şi pe mâna unui complice în răpirea sau uciderea lui Abel, dacă aceasta va fi dispus să dea informaţii care să ducă la găsirea arădeanului. „În plus, noi o să-l ajutăm să iasă cât mai repede din situaţia în care a intrat”, a declarat ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, unul dintre prietenii omului de afaceri dat dispărut.

Dar mai întâi de toate, familia şi-a început conferinţa cu o rugăminte fierbinte: „Vrem să-l implorăm pe cel care l-a sechestrat, dacă este vorba de aşa ceva, să-l lase acasă, să ajungă la familie. S-a ajuns prea departe în acest caz. Noi îl asigurăm că o să scape mai uşor de lucrurile în care s-a băgat. Să-l lase acasă şi noi îl lăsăm în pace”, a declarat unul dintre membrii familiei prezent la conferinţă. O familie adunată de peste tot, şi din Moldova, pentru a încerca să rezolve cumva, în suferinţă şi disperare, misterul dispariţiei lui Abel.

Tot familia îşi explică cu greu motivele pentru care Abel ar fi putut fi sechestrat sau ucis, singurele două ipoteze care le trec prin minte celor apropiaţi omului de afaceri. Aceştia au eliminat, din start, varianta sinuciderii şi au ţinut să precizeze că, în pofida zvonurilor şi comentariilor apărute pe piaţă, nu este vorba de cămătari şi datorii. Îşi imaginează ca atare cu greu motivele unei crime. Mai mult, au ţinut să indice faptul că Abel provine dintr-o familie de creştini, omul de afaceri fiind „o persoană smerită care nu a agreat niciodată violenţa”.

Cei care deţin informaţii care pot duce la descoperirea lui Abel Apostol sunt rugaţi de familie să sune la numărul de telefon 0743887507. Totuşi, familia a ţinut să amintească faptul că nu va răspunde la numere ascunse şi la bip-uri, toate celelalte telefoane fiind preluate 24 de ore din 24. Tot la dispoziţia celor care ar putea da informaţii legate de dispariţia arădeanului a fost pusă şi o adresă de mail- peurmeleluiabel@gmail.com – şi a fost creat un blog – peurmeleluiabel.wordpress.com, blog unde poate fi citit în integralitate comunicatul remis de familie.

Urma de sânge

Revenind la acţiunile de căutare ale lui Abel Apostol, luni, în a doua zi de Paşti, scafandrii din Timişoara au continuat să cerceteze apele Mureşului în căutarea lui. Cei prezenţi la căutările de duminică cu câinele şi scafandrii şi la cele de luni cu scafandrii mai spun că a fost descoperită şi o urmă de sânge, dar deocamdată nu se ştie dacă aceasta are legătură cu cazul şi cu dispărutul. Urma a fost prelevată iar Poliţia urmează să-şi spună cuvântul.

Până atunci, aşa cum am amintit, pentru IPJ Arad, ieri, cazul Abel era un simplu caz de dispariţie. Nu se punea încă problema, ca atare, a vreunui cerc de suspecţi pentru că, pentru oamenii legii, nu este vorba de suspiciuni de crimă. Totuşi, căutările continuă, aşa cum ne-au asigurat reprezentanţii IPJ Arad.

CITESTE SI:

Cel mai bun caine din tara, pe urmele lui Abel

Misterul disparitiei lui Abel4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor