70.000 de lei de la CJ pentru Chirurgia Plastică din Arad

De Diana Dutu
7Comentarii
70.000 de lei de la CJ pentru Chirurgia Plastică din Arad
© O nouă investiţie a Consiliului Judeţean pentru dotarea spitalului cu aparatură FOTO: JA
Unic în judeţ, Compartimentul Spitalului Judeţean va fi dotat cu o trusă cu motor chirurgical de osteosinteză oase mici și mijlocii.

Consiliul Județean Arad a alocat 70.000 de lei pentru dotarea Compartimentului Chirurgie Plastică, Microchirurgie Reconstructivă și Arși al Spitalului Judeţean cu o trusă cu motor chirurgical osteosinteză, oase mici și mijlocii. Compartimentul este unic în județul Arad și asigură asistență de specialitate atât în cazul urgențelor, cât şi în cazul afecțiunilor cronice.

„Tratăm și operăm numeroase afecțiuni în cadrul Compartimentului, de la traumatisme ale mâinii şi antebraţului, infecții extensive, arsuri și până la tumori. În ceea ce privește aparatura medicală, nu avem nevoie de foarte multe însă acest motor chirurgical este necesar pentru buna desfășurare a actului medical. De asemenea, mai avem nevoie de instrumentar medical deoarece acesta se uzează într-un timp relativ scurt” – susţine dr. Andreas Bajzat, medic coordonator al Compartimentului Chirurgie Plastică al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad.

Servicii acordate

În cadrul Compartimentului Chirurgie Plastică, Microchirurgie Reconstructivă și Arși sunt tratate diferite afecțiuni, în primul rând traumatismele mâinii și antebrațului, traumatismele complexe pe orice zonă a corpului ce implică pierdere sau distrugere de țesuturi, arsurile termice mari, dar și arsurile pe suprafețe mai mici de 5% dar cu factori de risc (arsuri de căi respiratorii superioare, arsuri la nivelul zonelor funcționale), arsurile electrice și chimice, sechelele complexe cicatriciale. De asemenea, în cadrul compartimentului sunt abordate anumite malformații congenitale ale feței, si mâinii, tumori de părți moi de suprafață, și infecții extensive ale părților moi, radio-necroze, radio-dermite.

Echipa medicală a Compartimentului Chirurgie Plastică, Microchirurgie Reconstructivă și Arși tratează, în regim de spitalizare de zi, afecțiuni precum: plăgi cu orice localizare cu interesare a tegumentului și a țesutului subcutanat, infecții ale părților moi (cu orice localizare), formațiuni tumorale mici, cu orice localizare, plăgi cu retenție de corpi străini, sindroame de compresiune ale nervilor median și ulnar la nivelul inelului carpian, Maladia Dupuytren sau traumatisme închise mână – fracturi, luxații, entorse.7Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor