A înnebunit arteziana copiilor din Parcul Aventura Voinicilor

De Adriana Barbu
A înnebunit arteziana copiilor din Parcul Aventura Voinicilor
Seara, timp de aproape două ore, arteziana dedicată copiilor redă la maximum, repetitiv, trei piese dintre care doar una cu ţintă pe cei mici.

Nu glumim. O spunem pe bune, dar cu o doză de tristeţe în afirmaţii: a înnebunit fântâna arteziană muzicală din Parcul Aventura Voinicilor. De mai bine de o săptămână, mica fântână arteziană care tâşneşte din pavaj şi care se luminează în diferite culori, pe ritmuri muzicale, cântă pentru locuitorii zonei, a unei zone destul de largi, am spune noi, trei piese la volum maxim, timp de aproape două ore. Iar acest fenomen are loc, zi de zi, de pe la ora 20.00 până fix la ora 22.00. Cele trei piese sunt redate pe parcursul a aproape două ore nicidecum pentru copiii care se joacă în Parcul Aventura Voinicilor, pentru că la acea oră, din cauza înserării, copiii sunt deja pe la casele lor, ci tindem să credem că pentru locuitorii din zona 300 şi mai ales pentru cei de pe strada Praporgescu. Care, credem noi, şi-ar dori un pic de linişte pe parcursul serilor din timpul săptămânii, în condiţiile în care în week-end zgomotul evenimentelor din parcul dedicat copiilor este „de nestăvilit”. Ori, poate, cei care nu „se culcă odată cu găinile” şi-ar dori ca măcar alegerile muzicale să fie mai diversificate şi nu să se repete obsesiv trei piese, dintre care doar una ar putea avea legătură cu copiii, celelalte vorbind despre dorinţe trupeşti şi party-uri în miez de noapte.

Cine intervine?

Câţiva dintre locuitorii zonei ne-au semnalat problema apărută cu fântâna arteziană „stricată” din Parcul Aventura Voinicilor, după câteva seri de poluare fonică şi chin muzical, în care au crezut că cineva va interveni. Cum nu au ştiut cui să să adreseze pentru ca defecţiunea (în viziunea lor) să fie remediată şi cum probabil nimeni nu s-a adresat autorităţilor pentru ca cineva să intervină cu adevărat pe subiect, ne-au contactat pe noi. Iar noi, ascultând alături de ei, repetitiv, piesele, am prezentat cazul, în speranţa că nu e nevoie de o plângere scrisă pentru ca muzica să revină la volumul normal în Aventura Voinicilor. Iar playlist-ul să se mai diversifice niţel dacă se mai doreşte ca arteziana să cânte cu orele şi toamna.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !