Abel, căutat în garajul criminalului

De C.C.
10Comentarii
Abel, căutat în garajul criminalului
© FOTO: C.C.
Săpături la casa lui Buleu în căutarea lui Abel. Familia acestuia şi-a adjudecat casa criminalului la licitaţie.

La 3 ani şi jumatate de la dispariţie, omul de afaceri arădean Abel Apostol este căutat, din nou, de familie. Dacă autorităţile au încetat să o mai facă, rudele şi prietenii au sperat că indiciile pe care le au, referitoare la posibilitatea ca trupul lui să fi fost îngropat chiar în garajul criminalului, să ducă la descoperirea cadavrului. Familia lui Abel a început săpăturile după ce soţia şi fiul victimei au reuşit să îşi adjudece, la licitaţie, casa principalului suspect. Săpăturile au avut loc în garajul casei, acolo unde, cu puţin timp înainte de a dispărea, Buleu a fost văzut săpând acea groapă. Wili Glaser, prietenul familiei Apostol, a asistat la săpăturile care au avut loc în garajul casei. „Înainte de 1 Mai cineva l-a văzut pe Buleu că a săpat o groapă în garaj. Groapă care nu putea fi astupată, ulterior, numai după 1 Mai. El nu prea a avut timp, totuşi, după 1 Mai, să astupe o groapă, deci, probabil că altcineva a făcut-o în locul lui. Şi cine ar săpa şi astupa o groapă, în garaj, fără motiv…?”, spune Wili Glaser.

Casa lui Buleu, pe numele familie Apostol

După mai bine de 3 ani şi jumătate de la dispariţia omului de afaceri arădean Abel Apostol, ucis de către partenerul său, acum condamnat, familia victimei a reuşit să cumpere casa lui Adrian Buleu. Au achiziţionat-o, în principal, doar pentru a putea să sape în garajul criminalului, pentru că unii martori ar fi indicat acest loc drept locul în care a fost îngropat Abel în noaptea în care a fost ucis.

„Am avut mai multe surse care ne-au spus că atunci când tatăl meu a dispărut, în noaptea de 1 Mai, s-a lucrat în garaj şi au fost becurile pornite până la 3-4 noaptea. S-a betonat şi noi am cerut în instanţă să putem săpa atunci, mai demult, când a fost cazul strămutat la Reşiţa, dar nu am primit aprobarea. Acum am reuşit să executăm casa şi să o trecem pe numele nostru şi vrem să facem noi, pe cont propriu, săpăturile”, a povestit Albert Apostol, fiul lui Abel.

Nimic după două zile de săpături

După două zile, însă, după ce muncitorii au făcut o groapă de crica un metru adâncime şi doi, lăţime, săpăturile au fost oprite, iar speranţele familiei lui Abel s-au năruit, din nou. „Am anunţat şi Poliţia, într-adevăr, am sperat că ceva, măcar, am putea găsi, acolo. Un indiciu, orice, să putem relua căutările. Au trecut 3 ani şi jumătate de la dispariţia tatălui meu şi autorităţile nu mai fac nimic. Ni s-a comunicat de la Poliţie să anunţăm dacă avem indicii noi şi ne-ar ajuta, dar noi, în afară de acest loc, nu ştim unde ar putea fi”, a spus Albert Apostol.

Fiul lui Abel, student la medicină, crede că ucigaşul tatălui său nu a acţionat singur şi susţine că cineva l-a ajutat să scape de cadavru, cadavru despre care i-ar fi spus amantei, imediat după crimă, că este ascuns undeva departe. „Sunt aproape sigur că nu a făcut-o singur. Eu îi suspectez pe fraţii lui. Unde este cadavrul?!? Asta ne întrebăm de 3 ani şi jumătate!”, a concluzionat fiul lui Abel.

Dispărut fără urmă

Abel Apostol a dispărut în seara zilei de 1 Mai 2013. Anchetatorii au stabilit că omul de afaceri arădean a fost ucis de către asociatul său, Adrian Buleu, în incinta restaurantului, după care, puţin mai târziu, cadavrul lui ar fi fost transportat într-un loc necunoscut. În aceeaşi noapte, Buleu şi-a incendiat maşina în pădurea din Vladimirescu şi le-a cerut angajaţilor, prin soţia sa, să spele urmele de sânge din restaurant. Deşi a fost căutat de mii de oameni, în lacuri, fântâni, canale, râuri, gropi şi chiar din aer, cu drone, sau prin păduri şi câmp, cu ajutorul câinilor de urmă, cadavrul lui Abel nu a fost încă descoperit. Pe de altă parte, presupusul criminal nu şi-a recunoscut fapta şi nici nu a indicat locul în care se află corpul omului de afaceri. Cu toate acestea, el a fost condamnat definitiv de către magistraţii Tribunalului Caraş-Severin, care au şi majorat pedeapsa iniţială de la 13 la 15 ani de închisoare.10Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor