Adelin Vlai s-a pus pe denunţuri

De Alin Gherasim
19Comentarii
Adelin Vlai s-a pus pe denunţuri
În speranţa că pedeapsa îi va fi redusă la jumătate, avocatul Adelin Vlai a început să facă denunţuri.

Avocatul arădean Adelin George Vlai, condamnat în primă instanţă la trei ani de închisoare cu suspendare, vrea să îşi reducă pedeapsa la jumătate. Iar pentru asta, a decis să facă un denunţ care, în prezent, face obiectul unei anchete conduse de DIICOT Arad. Adelin Vlai a fost condamnat de Curtea de Apel Timişoara la trei ani de închisoare cu suspendare, după ce a fost trimis în judecată de DNA Timişoara sub acuzaţia de trafic de influenţă. Acesta găsea clienţi, iar fratele lui, chimist la Medicina Legală Arad, măsluia probele de sânge pentru ca acei clienţi să nu fie traşi la răspundere penală. Ulterior emiterii sentinţei de la Timişoara, Adelin George Vlai a atacat decizia cu apel, dosarul mutându-se la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Aici, dosarul nu a intrat încă pe fond, ci s-a judecat doar păstrarea avocatului arădean sub control judiciar pe cauţiune. Totuşi, la unul dintre termene, Instanţa Supremă a decis să ceară anumite clarificări de la DIICOT Arad. Asta, după ce Vlai a solicitat înjumătăţirea pedepsei.

Cu denunţul la DIICOT

În luna decembrie a anului trecut, judecătorii au decis să admită cererea de probatorii înaintată de avocatul arădean. Ce a stabilit Înalta Curte? „Admite cererea de probatorii formulată de apelantul inculpat Vlai Adelin George. Încuviinţează proba cu înscrisuri constând în efectuarea unei adrese la DIICOT – Biroul Teritorial Arad în vederea comunicării dacă apelantul inculpat Vlai Adelin George beneficiază de dispoziţiile art.19 din Legea nr. 682/2002, privind protecţia martorilor, ca urmare a denunţului înregistrat sub nr.145/D/P/2018 din 5.11.2018”. Mai pe scurt, în 5 noiembrie anul trecut avocatul a făcut un denunţ la DIICOT Arad. Iar, în baza acestui denunţ, Vlai speră să aibă parte de o pedeapsă redusă la jumătate. Pentru că articolul 19 din legea 682/2002 spune următorul lucru: „Persoana care are calitatea de martor şi care a comis o infracţiune gravă, iar înaintea sau în timpul urmăririi penale ori al judecăţii denunţă sau facilitează identificarea şi tragerea la răspundere penală a altor persoane care au săvârşit astfel de infracţiuni beneficiază de reducerea la jumătate a limitelor pedepsei prevăzute de lege”. Aşadar, ţinând cont de faptul că „a dat în primire” un alt posibil infractor, Adelin Vlai ar putea beneficia de o pedeapsă mult mai mică. JA-A.G.

Un „peşte” mare?

După cum am precizat, denunţul făcut de Adelin Vlai vizează infracţiuni anchetate de DIICOT. Asta înseamnă că, o dată cu denunţul avocatului arădean, în plasa anchetatorilor ar putea pica un „peşte” mare. Şi asta pentru că DIICOT investighează infracţiuni ca terorismul, acţiuni împotriva siguranţei naţionale, traficul de persoane şi traficul de droguri, sau care au fost săvârşite de persoane ce aparţin unor grupuri infracţionale organizate sau unor asociaţii ori grupări constituite în scopul săvârşirii de infracţiuni.19Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor