Adopţia, în creştere spectaculoasă la Arad

De Diana Dutu
10Comentarii
Adopţia, în creştere spectaculoasă la Arad
Numărul copiilor încredinţaţi în vederea adopţiei a crescut cu 63% în ultimii patru ani! Marţi e Ziua Naţională a Adopţiei.

Evoluţie spectaculoasă a adopţiilor, anul trecut, în judeţul Arad. 31 de copii – dublu faţă de anul precedent – au fost încredinţaţi spre adopţie.

Tot în 2014, au fost atestate 31 de familii, iar 71 de copii au fost declaraţi adoptabili. Pentru comparaţie, precizăm că, pe parcursul anului 2013 au fost atestate 25 de familii, 68 de copii au fost numiţi adoptabili, iar 16 copii au fost încredinţaţi spre adopţie. În anul 2012, au fost atestate 25 de familii, 18 copii au fost declaraţi adoptabili, iar 18 copii au fost încredinţaţi în vederea adopţiei. În anul 2011 au fost atestate 23 de familii, 40 de copii au fost declaraţi adoptabili, iar 19 au fost încredinţaţi spre adopţie.

Dacă facem o comparaţie între anii 2011 şi 2014, constatăm numărul familiilor atestate în vederea adopţiei a crescut cu 34%. În ceea ce-i priveşte pe copiii declaraţi adoptabili, numărul acestora a crescut cu 77%! Şi cazurile de adopţie au devenit mai numeroase, în ultimii patru ani înregistrându-se o creştere cu 63% a numărului copiilor încredinţaţi spre adopţie. Sunt cifre care vorbesc de la sine despre eficienţa activităţii desfăşurate de Serviciul Adopţii din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Arad. Iar datele înregistrate în primele cinci luni ale acestui an vin să confirme acest lucru: 17 familii atestate, 93 de copii declaraţi adoptabili şi 9 copii încredinţaţi în vederea adopţiei.

Ziua adopţiei

Marţi, 2 iunie, este Ziua Naţionala a Adopţiei. Profitând de această ocazie, DGASPC Arad invită familiile care doresc să adopte un copil sau să primească informaţii despre procedura adopţiei, să se adreseze cu încredere Serviciului Adopţii din cadrul instituţiei, la numărul de telefon 0257-210055, de luni până joi, între orele 8.00-16.30, iar vineri, între orele 8.00-14.00. Se poate discuta despre adopţie şi direct la sediul DGASPC Arad, situat pe strada 1 Decembrie 1918, nr.14.

„Adopţia va schimba pentru totdeauna viaţa copilului adoptat şi a părinţilor adoptivi. Adopţia necesită un angajament de durata unei vieţi. De aceea este deosebit de important ca persoanele sau familiile care doresc să devină părinţi adoptatori, să fie pregătite să facă faţă noilor provocări pe care le presupune o adopţie, să poată dărui unui copil toată dragostea şi atenţia pe care le merită şi de care are nevoie. Redaţi zâmbetul unui copil şi daţi un nou sens vieţii dumneavoastră!” – îndeamnă Aurora Lupaş, şef Serviciu Adopţii în cadrul DGASPC Arad.10Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor