ALDE, apel pentru consens

De Simion Todoca
Mircea Purcaru foto: J.A.
Mircea Purcaru foto: J.A.
Mircea Purcaru solicită parlamentarilor arădeni să voteze Legea irigaţiilor, în interesul a 99% dintre români.

Copreşedintele ALDE Arad, Mircea Purcaru, a subliniat efectele dezastruoase pentru agricultura românească ale „ratării” Legii irigaţiilor, care, deşi nu a putut fi votată din cauza absenţelor şi a „grevei” parlamentarilor PNL, încă mai are şansa de a fi adoptată în termen util. „Premierul Victor Ponta o va promova, dacă va fi nevoie, prin Ordonanţă de Urgenţă, pentru ca agricultura românească să nu piardă 1,15 miliarde de Euro, de care are nevoie ca de…apă, însă insistă să se realizeze un consens pentru ca legea să fie adoptată de către Parlament. ALDE face apel la toţi parlamentarii, inclusiv la cei din Arad, să lase orgoliile şi raţiunile de partid deoparte şi să se prezinte la vot. Este o lege extrem de importantă pentru agricultura românească, în condiţiile în care anii viitori vor fi marcaţi, pe plan mondial de nevoia asigurării hranei. Putem spune că 99% dintre români vor fi afectaţi dacă această lege nu va fi adoptată la timp”, spune Mircea Purcaru.
Dacă nu intră legea în vigoare, circa 3 milioane de agricultori vor fi grav afectaţi, în special asociaţiile de udători, care deţin infrastructura secundară de irigaţii , dar nu vor mai putea accesa fonduri europene. ANIF, care a devenit furnizor de energie electrică ieftină pentru irigaţii, va trebui să cumpere de pe piaţă, preţul final crescând exponenţial.

Panseluţe

În altă ordine de idei, Purcaru l-a „felicitat” pe primar, care „a înţeles că nu poţi emite pretenţii la titlul de capitală verde doar cu nişte pajişti în oraş, aşa că a început plantarea de panseluţe” dar a pus şi o întrebare serioasă : „De ce străzile din Arad- exemplu Gojdu şi Tabacovici- sunt reparate de către o firmă din Timişoara, când Primăria are în subordine Compania de drumuri municipale, înfiinţată pentru construirea şi întreţinerea drumurilor din municipiu ? Cine este vinovat că această companie este în insolvenţă?”. În fine, Purcaru (se) întreabă dacă înlocuitorul lui Gheorghe Stoian- ajuns administrator de judeţ- pe funcţia de inspector în construcţii şi afişaj stradal va lăsa în continuare, pe clădirea de pe Tribunul Dobra, banerul cu MRU, fost candidat al forţei Civice. „Stoian nu i-a amendat pe cei care nu respectă legea afişajului, i-a amendat doar pe oamenii care s-au debranşat de la CET, fiindcă nu mai suportau facturile astronomice, la care s-a ajuns tot din cauza Primăriei, care a distrus CET-ul”, spune Purcaru.

Taguri: , , ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !