Alegeri la foştii deţinuţi politici

De Simion Todoca
1Comentariu
Vasile Ciobancan Foto: J.A.
Vasile Ciobancan Foto: J.A.
Sâmbătă, în sala mică a Casei Sindicatelor, cu începere de la ora 10,00, se va desfăşura Adunarea Generală a Asociaţiei Foştilor Deţinuţi Politici Anticomunişti din România.

Preşedintele Vasile Ciobancan va prezenta raportul de activitate şi va candida pentru un nou mandat, dar va avea cel puţin un contracandidat. Adunarea Generală este şi una aniversară, împlinindu-se 25 de ani de la înfiinţarea AFDPR, în primele luni ale anului 1990 fiind cuprinşi în aceasta numai cei care au fost întemniţaţi în închisorile şi lagărele de exterminare comuniste. Mai tîrziu, au fost primiţi ca membri deportaţii în şi din România, cei cu domiciliul obligatoriu, internaţii în spitalele de psihiatrie pe motive politice, prizonierii de război, cei care au rămas în prizonierat după 1945 şi strămutaţii, explică Vasile Ciobancan. Ca un fapt aparte, filiala Arad este singura din ţară care are în denumire particula „anticomunişti”, titulatura naţională fiind AFDPR. La ora actuală, sunt 605 membri înscrişi. Vasile Ciobancan este de părere că niciunul dintre guvernele care s-au perindat la putere după revoluţie nu a făcut mare lucru pentru ca foştii deţinuţi politici anticomunişti să primească reparaţii morale şi materiale pentru suferinţele îndurate de către ei şi familiile lor. Dacă la început au fost prevăzute unele despăgubiri rezonabile, pe parcurs acestea s-au tot diminuat, devenind modice.Un stimulent moral, spune Vasile Ciobancan, a fost acordarea unei înalte disticţii a Casei Regale a României către AFDPR. Şi preşedintele Iohannis a făcut un gest acordând o decoraţie, dar doar pentru preşedintele Asociaţiei.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor