Alegeri municipale cu scandal la PSD Arad. Măduţa a câştigat „la mustaţă”

De Simion Todoca
Reactualizat la:
16Comentarii
Alegeri municipale cu scandal la PSD Arad FOTO: S. T.
Alegeri municipale cu scandal la PSD Arad FOTO: S. T.
Deşi alegerile pe municipiu la PSD Arad păreau o simplă formalitate, neanunţându-se niciun contracandidat pentru preşedintele în funcţie, deputatul Flavius Măduţa, Conferinţa Municipală s-a transformat într-un adevărat circ.

Ilie Cheşa a anunţat, vineri seara, că se înscrie în cursa pentru funcţia de preşedinte, stârnind multă nedumerire. La conferinţă, Cheşa a aruncat o serie de acuze la adresa conducerii organizaţiei, despre care spune că nu a făcut nimic din 2013. Cu un limbaj extrem de dur, Cheşa a creat o atmosferă explozivă, întreţinută şi de către un grup de susţinători ai săi. De fiecare dată când Cheşa le dădea „tonul” aceştia vociferau, îi întrerupeau pe cei care vorbeau la microfon. Este drept, şi susţinătorii lui Cheşa care îşi rosteau discursurile au fost întrerupţi de către cei din sală, indignaţi de ce le auzeau urechile. Conducătorul lucrărilor, Dorel Căprar, a ameninţat în repetate rânduri că, dacă scandalul nu încetează, va suspenda conferinţa. Acest lucru nu s-a întâmplat, însă, iar spre final, înainte de a se trece la vot, lucrurile s-au mai liniştit. Când i-a venit rândul la microfon, Flavius Măduţa nu i-a dat o replică dură lui Cheşa, ci doar şi-a arătat dezamăgirea că schimbarea în care credea atunci când s-a înscris în PSD nu s-a produs pe deplin, din moment ce mai sunt posibile asemenea „episoade” de reîntoarcere la „bisericuţe” şi „jocuri de culise”. „Când am intrat în politică, am găsit un PSD total dezorganizat, condus de către nişte lideri mână în mână cu Gheorghe Falcă. Alături de Dorel Căprar, am pus umărul pentru a schimba acea stare de lucruri şi am reuşit să facem un PSD arad puternic, departe de ultimul loc între organizaţiile din ţară, la care era permanent „abonat”, fără să deranjeze pe cineva acest lucru”, a spus Măduţa. Referindu-se direct la Cheşa, deputatul i-a reproşat că din munca depusă la partid a câştigat bani, pe când alţii, care au muncit la fel de mult sau mai mult, nu au avut pretenţii de acest gen.

Pe muchie de cuţit

După numărarea voturilor, s-a văzut că lui Cheşa i-a lipsit foarte puţin să dea lovitura, Măduţa câştigând la o diferenţă de doar 9 voturi ! Mulţi dintre cei prezenţi afirmă, însă, că, din cauza unor erori de organizare, au fost mulţi oameni aduşi de Cheşa să voteze, chiar dacă nu erau delegaţi şi nici măcar nu au fost prezenţi în sală, venind direct din stradă la momentul distribuirii buletinelor de vot.20150926_093535

20150926_094410

20150926_100746

20150926_110115

20150926_09331716Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor