Ambrozia, în atenția USR Arad

De Andreea Pintea
7Comentarii
Ambrozia, în atenția USR Arad
Problema ambroziei reapare în Arad. USR Arad a transmis un comunicat de presă în care punctează că a solicitat administrației publice locale detalii privind măsurile cerute de Legea numărul 62/2018 privind combaterea buruienii ambrozia.

„Conform prevederilor legii, verificarea și identificarea terenurilor infestate cu buruiana ambrozia se declanșează primăvara. Procedura se efectuează de către autoritățile publice locale, prin agenții agricoli angajați sau persoanele desemnate din cadrul acestora. De asemenea, autoritățile publice locale trebuie să transmită centralizatorul, cu suprafețele de teren pe care s-a constatat existența buruienii ambrozia, Instituției Prefectului și Direcțiilor pentru Agricultură județene, până cel târziu la data de 25 mai a fiecărui an. Am solicitat autorităților centralizatorul terenurilor infestate cu buruiana ambrozia de pe teritoriul Municipiului Arad, împreună cu măsurile luate de Primăria Municipiului Arad pentru combaterea acestei buruieni. Ambrozia este o plantă cu potențial alergen extrem de ridicat, cu numeroase cazuri de cetățeni afectați de polenul eliberat, printre cei mai predispuși la asemenea alergii fiind copiii. Formele de manifestare sunt strănutul repetat, mâncărime în nas, în gât sau în cerul gurii, lăcrimare și înroșirea ochilor sau chiar tuse și greutate în respirație. Această problemă poate fi soluționată relativ simplu, prin cosire înainte de perioada în care se produce polenul”, explică Cristina Borhan, USR Arad.

Taguri: ,


7Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor