Amenzi de 22.500 de lei în domeniul construcţiilor

De Diana Dutu
1Comentariu
Amenzi de 22.500 de lei în domeniul construcţiilor
În urma controalelor efectuate de inspectorii ITM Arad, au fost aplicate 54 de sancţiuni contravenţionale.

În cursul lunii mai, inspectorii de muncă din cadrul ITM Arad au controlat 16 agenţi economici din domeniul construcţiilor, în cadrul unei campanii de identificare a cazurilor de muncă nedeclarată și de verificare a modului de respectare a cerințelor minime de securitate și sănătate în muncă. „Au fost aplicate 54 de sancţiuni contravenţionale, valoarea amenzilor fiind de 22.500 lei. S-au identificat, totodată, și cazuri de muncă fără forme legale în unitati din judeţul Arad” – se arată într-un comunicat al Inspectoratului Teritorial de Muncă Arad.

Obiective

Obiectivele campaniei ITM au fost: *identificarea angajatorilor care folosesc personal fără forme legale de angajare şi luarea măsurilor care se impun pentru determinarea respectării de către angajatorii care desfășoară activitate în domeniul construcțiilor a prevederilor legale în domeniul relaţiilor de muncă; *determinarea angajatorilor de a încheia contracte individuale de muncă pentru persoanele depistate fără forme legale de angajare, de a le înregistra în registrul general de evidență al salariaților (REGES/REVISAL) și de a le transmite la inspectoratul teritorial de muncă în raza căruia societatea are sediul social; *creşterea gradului de conştientizare a angajatorilor şi a angajaţilor în ceea ce priveşte necesitatea respectării prevederilor legale în domeniul relaţiilor de muncă; *diminuarea consecinţelor sociale şi economice negative care derivă din nerespectarea de către angajatorii care desfăşoară activitate în domeniul construcțiilor a prevederilor legale menționate; *identificarea angajatorilor care utilizează nelegal munca copiilor și a tinerilor.

Taguri: , ,


1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor