Amenzi de câte 2.000 de lei pentru două terase de pe malul Mureșului

De Diana Dutu
20Comentarii
Amenzi de câte 2.000 de lei pentru două terase de pe malul Mureșului
Polițiștii locali i-au sancționat pe agenții economici pentru că au difuzat muzică pe terasă deși Regulamentul interzice acest lucru.

Cu suprapunerea celor două festivaluri care au debutat vineri seara de-o parte și de cealaltă a Mureșului, aproape că era să ne scape faptul că se cântă și pe terasele de pe mal. În aceeași zi în care Jurnal arădean/ Aradon publica articolul „Liniște… zbuciumată pe malul Mureșului” – în care reprezentanții Primăriei precizau clar că „difuzarea muzicii pe terasele amplasate pe domeniul public al orașului este interzisă” – pe terasele „Perla Mureșului” și „Nerv” concertau două formații. Ceea ce se întâmpla părea firesc pentru clienții localurilor, însă era sfidător față de lege și autorități.

Atenționare neluată în seamă

Vorbim despre sfidare pentru că, potrivit informațiilor noastre, înainte de începerea programului artistic de pe terase, pe la ora 18.00, celor doi agenți economici li s-a atras atenția să nu difuzeze muzică. N-au ținut seama de această recomandare, iar de Regulamentul de funcționare a teraselor nici atât! Au dat drumul la muzică, la fel ca până acum. Doar că… surpriză: polițiștii locali s-au întors, au dispus oprirea muzicii și sancționarea celor doi agenți economici cu câte 2.000 de lei.

Fractură de logică

Hilar în toată această situație este că, potrivit unor martori, polițiștii locali ar fi explicat că de vină pentru aplicarea acestor sancțiuni este… Jurnal arădean/ Aradon! Dacă este așa, nu putem decât să ne bucurăm că i-am determinat să-și facă treaba. Dar oare nu era mai logic să explice că aceste amenzi au fost date, pur și simplu, pentru încălcarea Regulamentului de funcționare a teraselor?

De fapt… poate nu ar fi fost prea potrivit, pentru că atunci polițiștii ar fi trebuit să explice și de ce nu au aplicat până acum aceste sancțiuni…

Riscul închiderii

Reamintim, Poliţia Locală poate să aplice amenzi cuprinse între 2.000 și 2.500 de lei pentru nerespectarea Regulamentului de funcționare a teraselor amplasate pe domeniul public al municipiului Arad. „Dacă, de maxim trei ori într-un an calendaristic, agentul economic încalcă Regulamentul şi prevederile acestuia, se va sancţiona cu anularea din oficiu a autorizaţiei de funcţionare, precum şi a avizelor de funcţionare” – atrage atenția Ralu Cotrău, purtător de cuvânt al Primăriei Arad.

Deşi Municipalitatea interzice difuzarea muzicii pe terase, regula este încălcată cu tupeu de unele localuri de pe mal.Aer curat şi linişte. Acestea sunt principalele atuuri ale malului Mureşului. De asta vin arădenii să se plimbe pe mal: să scape de noxele olfactive şi auditive din oraş. Dar nu le ...20Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor