Amenzi triple pentru cerşetori

De Diana Dutu
13Comentarii
Amenzi triple pentru cerşetori
Ar urma să fie aprobate în şedinţa de astăzi a CLM. Banii obţinuţi din cerşetorie vor fi confiscaţi.

ARAD. O nouă măsură care face parte din planul Primăriei de combatere a cerşetoriei pe raza administrativ-teritorială a municipiului Arad ar urma să fie luată astăzi, în şedinţa extraordinară a Consiliului Local Municipal. Aleşii sunt chemaţi să aprobe triplarea – de la 100 la 300 de lei – a amenzilor aplicate cerşetorilor.

Proiectul de hotărâre aflat pe masa consilierilor locali prevede că „fapta persoanei de a apela la mila publicului pentru obținerea de bani, prin ocupare de locuri publice cu deteriorarea condițiilor de mediu, estetice sau civice pe raza administrativ-teritorială a municipiului Arad, constituie contravenție şi se sancţionează cu amendă în cuantum de 300 lei. (…) Contravenientul poate achita în termen de 15 zile de la data înmânării procesului-verbal ori, după caz, de la data comunicării acestuia, jumătate din minimul amenzii prevăzute în prezenta hotărâre, persoanele abilitate să aplice sancţiunea făcând menţiune despre această posibilitate în procesul-verbal.”

În prezent, cuantumul amenzii aplicate cerşetorilor este de 100 de lei, fără posibilitatea de a achita jumătate în 15 zile.

Dincolo de amendă însă, ceea ce va fi şi mai dureros pentru cerşetori este faptul că vor rămâne fără banii obţinuţi din cerşetorie. „Sumele obținute prin săvârșirea faptelor amintite anterior se confiscă şi se fac venit la bugetul local al Municipiului Arad, agenții constatatori făcând mențiune despre cuantumul acestora în procesul verbal încheiat” – prevede proiectul de hotărâre ce se votează astăzi.

La fel ca până acum, constatarea şi sancţionarea cerşetoriei se face de către poliţiştii locali din cadrul Direcției Generale Poliţia Locală Arad, împuterniciți prin dispoziţie de către Primarul Municipiului Arad.

Pentru siguranţa cetăţenilor

„Problema cerșetoriei este complexă și este continuu alimentată de situația socio-economică a populației. Fenomenul este specific aglomerărilor urbane întrucât mediul stradal oferă alternative de obținere a unui venit imediat prin simpla apelare la mila publică. Efectele cerșetoriei pot fi observate adesea pe stradă, fiind un fenomen existent și care se manifestă zilnic în viața orașului. Consider că este fundamental să încercăm diminuarea lui, în scopul obligațiilor pe care le avem, de garantare a siguranței cetățenilor municipiului Arad, cât și să-i descurajăm pe cei care practică cerșetoria, determinându-i să aleagă altă modalitate de a-și asigura existența” – arată primarul Călin Bibarţ în expunerea de motive care însoţeşte proiectul de hotărâre.

Taguri: , ,


13Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor