Apa si canal la Pecica si Nadlac

De Alin Gherasim
5Comentarii
Apa si canal la Pecica si Nadlac
Oraşele Pecica şi Nădlac vor beneficia de investiţii uriaşe în reţele de apă şi canalizare.

ARAD. Compania de Apă Arad a demarat lucrări uriaşe de modernizare a reţelelor de apă şi canalizare în oraşele Pecica şi Nădlac, în cadrul master planului de apă-canal implementat pe fonduri europene nerambursabile. La Pecica va fi realizată o staţie de epurare modernă, care va putea deservi 15.000 de locuitori. Tot aici se lucrează la extinderea şi modernizarea a zeci de kilometri de reţele de apă şi de canalizare.

„Staţia va deservi 15.000 de locuitori din această zonă. Valoarea lucrării este de peste 15 milioane de lei. Fondurile sunt de la Uniunea Europeană, cofinaţarea de 2% fiind alocată de Consiliul Judeţean. Ne bucură faptul că lucările sunt în grafic şi sunt convins că cei care construiesc această staţie de epurare modernă, care îndeplineşte toţi parametrii ceruţi de UE, vor finaliza lucrarea în termen. Termenul de predare a staţiei este prevăzut pentru martie 2015”, a declarat Nicolae Ioţcu, preşedintele Consiliului Judeţean Arad, aflat în vizită de lucru la şantierul din Pecica.

„Noua staţie de epurare va fi una dintre cele mai mari investiţii din Pecica, din ultimii 30 de ani. La sfârşit vom avea apă în 90% din oraş şi canalizare în peste 80%, urmând ca până în anul 2016 să avem reţea de apă şi canalizare în proporţie de 100%”, a punctat şi Petru Antal, primarul din Pecica.

Şi la Nădlac

Oraşul de frontieră al Aradului este şi el locul unor investiţii importante în reţelele de apă şi canalizare. Două staţii de pompare a apei uzate, 4,9 kilometri de reţea de apă şi 40 de kilometri de reţea de canalizare, toate noi, valorând 21 de milioane de lei, vor fi realizate în Nădlac. „Acest lucru face ca oraşul Nădlac să beneficieze de o infrastructură europeană. Lucrările sunt în grafic, ceea ce înseamnă că în primăvara anului viitor vom avea toată lucrarea va fi finalizată”, a spus Ioţcu referitor la lucrările din Nădlac.

Taguri: , , ,


5Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor