Aprobă cifrele de pe drumul Arad-Felnac

De Alin Gherasim
Acte pentru lucrările de pe Arad-Felnac FOTO: A.G.
Acte pentru lucrările de pe Arad-Felnac FOTO: A.G.
Se votează, din nou, drumul Arad-Felnac. De această dată, consilierii judeţeni vor avea pe masa lor două proiecte de hotărâre referitoare la deja celebra şosea.

Unul dintre proiecte face referire la aprobarea cofinanţării din partea Consiliului Judeţean Arad (CJA) a lucrărilor care se desfăşoară pe acest drum. Mai precis, din valoarea totală de 17,4 milioane de lei, preţul cel mai scăzut stabilit în urma unei licitaţii, CJA se angajează că va plăti 27 la sută, respectiv aproape 4,8 milioane. Restul de 12,6 milioane ar urma să vină de la bugetul de stat, drumul Arad-Felnac fiind cuprins în Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL).
Un alt proiect de hotărâre se referă la aprobarea indicatorilor tehnico-economici reactualizaţi ai lucrării respective. Şoseaua lungă de 17 kilometri va trebui să beneficieze de zece staţii pentru oprirea mijloacelor de transport în comun, să aibă 69 de intersecţii cu drumuri laterale, să fie montate 37 de podeţe noi, dar şi să fie decolmatate şanţurile pe o distanţă de 34 de kilometri. Pentru ce sunt supuse votului aceste două noi proiecte? Ministerul Dezvoltării Regionale a anunţat că pune la dispoziţie fonduri pentru lucrările cuprinse în PNDL. Pentru a putea solicita acele fonduri, CJA trebuie să aibă hotărâri adoptate care se referă la cofinanţarea obiectivului şi la actualizarea studiului de fezabilitate şi indicatorilor tehnico-economici. Consiliul Judeţean intenţionează să solicite bani de la Guvern, aşa că a făcut mişcările necesare, adoptarea acestor hotărâri fiind imperioase pentru solicitarea fondurilor.

Taguri: , , ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !