Arădenii bat media la sinucideri

De Alin Gherasim
2Comentarii
Arădenii bat media la sinucideri
Sinuciderile din judeţul Arad sunt peste media la nivel naţional. Spânzurarea este cea mai folosită metodă.

Că au probleme medicale sau financiare, că au probleme în dragoste, că sunt depresivi sau că suferă de diferite boli psihice, zeci de arădeni au ales să îşi pună capăt zilelor pe parcursul anului 2014. Statisticile Institutului Naţional de Medicină Legală (INML) arată că incidenţa sinuciderilor în judeţul Arad este una destul de mare. Media naţională este de 12,33 sinucideri la fiecare 100.000 de locuitori, în timp ce în judeţul nostru au fost înregistrate anul trecut 13,42 sinucideri la suta de mii de locuitori. În cifre clare, putem afirma că 62 de arădeni şi-au încheiat socotelile cu viaţa anul trecut.
INML a realizat şi o statistică a metodelor preferate de sinucideri. De departe, cei mai mulţi arădeni care şi-au luat viaţa, adică 39, au ales să se spânzure. Profesioniştii în domeniu spun că această metodă este foarte răspândită pentru că „materia primă” este disponibilă şi, în plus, nu necesită cheltuirea de bani. Pe locul doi din punct de vedere al metodelor de sinucidere în Arad se clasează submersia, după cum o denumesc cei de la INML. În fapt, este vorba despre aruncarea benevolă a oamenilor în ape curgătoare sau în lacuri, ţinta fiind înecul. 11 arădeni şi-au luat viaţa printr-o asemenea metodă. Intoxicaţiile sunt pe locul trei, şase arădeni folosindu-se de medicamente sau diferite substanţe toxice pentru a-şi lua viaţa. Alte metode folosite de locuitorii judeţului nostru care s-au sinucis au fost precipitarea (aruncarea de la mare înălţime) sau electrocutarea benevolă.

Mai bine şi mai rău

Deşi judeţul nostru bate media naţională a sinuciderilor, stăm mult mai bine decât Ilfov, acolo unde incidenţa sinuciderilor este de 29 de persoane la 100.000 de locuitori, Harghita, cu o rată de 25,15 sinucideri la 100.000 de locuitori, sau Covasna, unde au fost înregistrate 23,79 sinucideri la suta de mii de locuitori. La polul celălalt, cu cele mai scăzute rate ale suicidului, se află judeţul Argeş (6,6 sinucideri la 100.000 de locuitori) sau judeţul Buzău (7,2 sinucideri la 100.000 de locuitori).2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor