Aradenii, spărgători de… miting

De Alin Gherasim
3Comentarii
Arădenii nu par interesaţi de miting FOTO: JA
Arădenii nu par interesaţi de miting FOTO: JA
ARAD. Cum ne-am obişnuit deja, sindicaliştii din Arad par să boicoteze mitingul ce va fi organizat pentru creşteri salariale în administraţia publică.

Ne simţim prea bine în zona noastră de confort. Nu ne-am zbate deloc pentru a ieşi de aici. Orice marş, miting sau protest ne lasă reci. Stăm şi comentăm din faţa televizoarelor sau a calculatoarelor, ne dăm cu părerea, dar când ni se cere să luăm atitudine, suntem primii care dăm bir cu fugiţii. Descrierea de mai sus ne caracterizează perfect pe noi, arădenii. Nu suntem în stare să luptăm puţin nici măcar dacă miza este traiul nostru, veniturile sau beneficiile noastre. Peste 600 de arădeni, angajaţi ai primăriilor din judeţ şi ai Consiliului Judeţean Arad, au participat la greva generală din data de 30 aprilie, grevă organizată de Federaţia Naţională a Sindicatelor din Administraţie. La acea dată funcţionarii au mers la locul de muncă, dar nu au lucrat nimic. Au cerut salarii mai mari şi bonuri de masă. Un judeţ întreg s-a solidarizat cu funcţionarii care pleacă acasă după o lună de muncă săraci, cu salarii care sunt chiar de 700 de lei net. Atunci cei 617 arădeni au participat la protest, însă erau în zona lor de confort, la locul lor de muncă. Acum situaţia s-a schimbat total.

Fără participanţi la miting

Sindicaliştii anunţau încă dinainte de greva din 30 aprilie că la Bucureşti, în Piaţa Victoriei, va fi organizat un miting. Data la care va avea loc protestul este 27 mai, în capitală fiind aşteptaţi peste 3.000 de sindicalişti. Încă din luna aprilie, liderii de sindicat le-au solicitat angajaţilor din administraţie să participe la acest miting. La Bucureşti sunt aşteptaţi cel puţin 100 de oameni din fiecare judeţ. Câţi angajaţi din Arad credeţi că şi-au anunţat participarea la miting până în prezent? Zero. Atâta de mulţi. Pentru că participarea la protest înseamnă o deplasare lungă, înseamnă zile libere de la locul de muncă. Nici măcar un arădean nu s-a arătat dispus să meargă în capitală, chiar dacă sindicatul le oferă transport gratuit, chiar şi diurnă. Arădenii noştri preferă să stea în faţa televizorului, să se uite la colegii lor care protestează, eventual să scandeze şi ei „Vrem salarii”. Dar să scandeze de acasă, din fotoliu, dacă se poate.

Timişeni şi hunedoreni

În schimb, vecinii noştri din Timiş şi Hunedoara vor să meargă până la capăt cu solicitările lor. Aşa că ei şi-au anunţat participarea la miting. Arădenii cei comozi mai au vreme până vineri, la ora 14:00, să anunţe dacă participă sau nu la miting. Dar, ţinând cont de faptul că în trei săptămâni nici măcar un angajat din judeţul nostru nu s-a arătat interesat de protestul din capitală, este greu de crezut că în două zile se poate schimba ceva.3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor