Aradul – lider national la finantari pentru scoli!

De Simona Butaru
3Comentarii
Aradul – lider national la finantari pentru scoli!
Un sfert din contractele de finanţare pentru reabilitarea şcolilor din ţară au fost semnate cu localităţi din judeţul Arad!

ARAD. Cinci şcoli din Arad au primit finanţare pentru reabilitare de la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP). Anuţul a fost făcut vineri de reprezentanţii ministerului. Demn de menţionat este că, în total, la nivelul întregii ţări, s-au semnat contracte de finanţare pentru 20 de şcoli, ceea ce înseamnă că un sfert din numărul contactelor au fost semnate cu primării din Arad!

„Lucrări în valoare totală de aproape 90 de milioane lei, destinate îmbunătăţirii infrastructurii şcolare, vor debuta, în perioada imediat următoare, la 20 de unităţi de învăţământ din 8 judeţe (Prahova, Ilfov, Olt, Vâlcea, Timiş, Arad, Dolj, Mehedinţi). Proiectele sunt finantate prin Regio – Programul Operational Regional 2007-2013, coordonat de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice (MDRAP).

Contractele de finanţare pentru cele 20 de proiecte au fost semnate joi, 17 septembrie, de reprezentanţii MDRAP, ai beneficiarilor finanţării şi ai agenţiilor de dezvoltare regională. Proiectele prevăd lucrări de reabilitare, extindere, modernizare a unor şcoli, grădiniţe, campusuri şcolare, lucrări de construcţie, reparaţii sau investiţii în creşterea confortului termic”, subliniază reprezentanţii Ministerului într-un comunicat.

Cinci şcoli

Care sunt şcolile din judeţ, care este valoarea finanţării şi care este termenul de execuţie a lucrărilor? Este vorba, în primul rând, despre proiectul de reabilitare şi modernizare al Şcolii Generale cu clasele I-VIII Galşa, comuna Şiria. Valoarea proiectului este de 643.780,60 lei, iar termenul de finalizare a lucrărilor este de 14 luni. Pentru reabilitarea şi modernizarea Şcolii Generale cu clasele I-VIII din Dieci s-a semnat contractul de finanţare în valoare de 611.451,09 lei, iar termenul de execuţie a lucrărilor este de 12 luni. Pentru reabilitarea Şcolii Generale Ghioroc s-au primit 610.746,80 lei, termenul de finalizare a lucrărilor fiind de 14 luni. Pentru reabilitarea Şcolii Generale cu clasele I-VIII din Sintea Mare s-au alocat 1.597.667,83 lei, iar lucrările vor trebui finalizate în 14 luni. Nu în ultimul rând, pentru reabilitarea şcolii şi a grădiniţei din Milova, comuna Conop, s-a semnat contractul de finanţare în valoare de 636.754,17 lei, iar lucrările vor trebui finalizate în 14 luni.

Lista continuă

Lista primăriilor care vor beneficia de finanţare pentru modernizarea unităţilor de învăţământ ar putea fi completată. Reprezentanţii Ministerului ne-au dat asigurări că banii sunt suficienţiu pentru circa 300 de şcoli din România. Acum s-au semnat contractele de finanţare pentru primul calup.3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor