Aradul se mută la Bruxelles

De Valentin Goran
Aradul se mută la Bruxelles
Județul nostru va fi reprezentat printr-un stand la Bruxelles cu ocazia evenimentului intitulat „Open Doors Day – Ziua porţilor deschise la instituţiile europene din Bruxelles”.

ARAD. Ziua de 9 mai este una aparte deoarece în această zi orașul nostru va fi prezentat la Bruxelles în cadrul evenimentului intitulat „Open Doors Day – Ziua porţilor deschise la instituţiile europene din Bruxelles”. Standul Aradului va fi amplasat la etajul al 5-lea al clădirii „Jacques Delors“ a Comitetului Regiunilor (CoR). Scopul prezenței Aradului la acest eveniment pentru al doilea an consecutiv, ne spun organizatorii, este acela de a promova oraşul atât din punct de vedere turistic, cât şi cultural. „Centrul Municipal de Cultură şi Asociaţia «Arad Capitală Culturală Europeană 2021», organizatorii prezenţei arădene în Comitetul Regiunilor, vor duce la Bruxelles produse tradiţionale din județ, dar şi informaţii despre Arad. Alături de pliante care prezintă oraşul nostru şi care vor oferi vizitatorilor informaţii despre municipiu şi atracţiile din zonă, cei care se vor opri la standul Aradului, căruia organizatorii i-au oferit unul dintre cele mai mari spaţii de la etajul al 5-a al imobilului, vor putea degusta din mai multe sortimente de: țuică, miere, zacuscă, salam de Nădlac, gem şi pâine de Pecica.

bruxelles22

Totul va fi dublat de proiectarea pe plasme care vor contura zona arădeană a unui film provocator, real dar puternic imaginar totodată despre Arad şi locurile sale fermecătoare. Este vorba despre filmul «Arad. Jurnalul meu virtual», istoria unei zile din viața orașului, realizat de o tânără regizoare care a copilărit în Arad, Carmen Lidia Vidu. Acelaşi regizor va tapeta cu fotografii din oraş şi texte scurte despre municipiul nostru peretele care va contura standul Aradului”, au declarat organizatorii.

A câștigat premiul Gopo

Regizorul Carmen Lidia Vidu a câștigat în urmă cu o lună premiul Gopo cu un scurtmetraj documentar intitulat – “O scurta istorie Astra Film”, acesta fiind filmul său de debut. Scurt metrajul care va fi prezentat la Bruxelles este un film un pic fantastic despre Arad şi despre copilăria regizoarei aici, provocator, cu menirea de a atrage pe cei tineri spre oraşul nostru. Însăşi debutul scurtmetrajului vine să-i provoace pe cei care vor urmări secvenţele proiectate la stand: “Mă numesc Carmen Lidia Vidu şi am copilărit în Arad. Prietenii mei trăiesc cu un picior în realitate şi cu unul în fantezie. În Arad mănânc întotdeauna langoşi şi îmi cumpăr haine din talcioc. În Arad m-am îndrăgostit de teatru. Astăzi sunt regizor de teatru. Încă îmi doresc să fac un spectacol în Arad. Acest film îi va purta pe spectatori prin cele mai reprezentative locuri din Arad, cu tramvaiul, bicicleta sau barca, la cumpărături, la înot, la biserica preferată, prin cele mai impunătoare clădiri din oraş şi chiar şi la casa eroinei. O poveste sinceră, deloc contrafăcută, un documentar care îmbină imaginile prezentului arădean cu cele hipnotice ale copilăriei”, sunt primele cuvinte cu care Carmen Lidia Vidu îi va întâmpina pe cei care vor trece pragul clădirii Comitetului Regiunilor.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !