Artisti fotografi din Serbia

De Vasile Filip
foto Vasile Filip
foto Vasile Filip
Dušan Živkić și Siniša Bubnjević, din Novi Sad, in a șaptea expoziție comună, la sala „Clio”.

ARAD. La sala „Clio” a Complexului Muzeal Arad a avut loc, aseară, vernisajul „Salonului” artiștilor fotografi Dušan Živkić și Siniša Bubnjević, din Novi Sad. În deschidere, Cristi Bordaș și Laura Gașpar au prezentat un moment musical încheiat cu un cântec în limba sârbă.

Președintele Foto Club Arad, Mircea Boran, a vorbit despre colaborarea dintre cluburile din Arad și Novi Sad și i-a prezentat pe cei doi artiști fotografi.

Dušan Živkić

S-a născut în 3 decembrie 1958 la Novi Sad. Din 1984 lucrează în industria petrolieră din Serbia.

De fotografie a început să se ocupe la începutul anilor ‘70. Este membru și președinte la Novi Sad Foto Cinema Club „Pro Arte”. El a participat la numeroase expoziții și festivaluri din Novi Sad, Sombor, Apatin, Bačka Topola, Banatski Brestovec, Zrenjanin, Sremska Mitrovica, Sremski Karlovci, Gospodyinci, Belgrad, Svetozarevo, Aranđelovac, Niš, Valjevo, Zaječar Požarevac Aleksinac, Čačak, Zlatibor, Strumica, Zagreb, Herceg Novi, Sarajevo, Banja Luka, Vinkovci, Rovinj, Kukljica, Radgona de Sus, Maribor, Kaposvar, Szolnok, Szentes, Šopron, Arad, Oradea, Atena, Humenno, Galanta, Paris, Barcelona, Adana, Hanoi, Kyoto, Matsujama, Pleven, Bordeaux, Nontron, Kadoan , Arcashon, Zurich, Norwich și Nizhny Novgorod unde a primit multe premii valoroase. Unul dintre premiile cele mai valoroase este cel de la 33 Novi Sad Art Salon 2003.

Siniša Bubnjević

Născut în 1958 la Novi Sad, unde a absolvit Liceul de inginerie civilă și Facultatea de Științe Economice. Se ocupă cu inginerie, marketing, comunicare și fotografie. El a trăit și a lucrat în Yugoslavia, Zimbabwe și Republica Dominicană.

În prezent este angajat la Întreprinderea publică „Comercial” din Novi Sad, în calitate de consilier al directorului.

Fotograf amator încă de la vârsta de zece ani și profesionist din 1987 până în 1996. El a expus imagini în mai multe expoziții personale și de grup în Serbia, România, Croația, Grecia, Franța, Republica Cehă, Ungaria, Rusia, Elveția .

Secretar al Asociației Foto Film și Video din Voivodina din anul 2000.

Arta fotografiei

Dušan Živkić a mulțumit publicului present la vernisajul expoziției și a vorbit mai mult despre colaborarea foarte bună cu artiștii fotografi de la Foto Club Arad.

În schimb Siniša Bubnjević a fost mai laconic preferând să se exprime artistic: ”Dacă se vorbește prea mult despre fotografie, asta nu mai e fotografie” și a invitat participanții să viziteze expoziția :”o privire face mai mult decât oricâte cuvinte.”

Și iarăși publicul

Din păcate, nici acum nu au fost mai mulți arădeni decât în seara precedentă la expoziția pictorului Gheorghe Ciobanu(de la Muzeul de Artă). Dovadă că nici comunitatea sârbilor din Arad nici cea a artiștilor fotografi nu s-au mobilizat pentru acest eveniment.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !