Aşteptăm bani pentru drumul Arad-Felnac

De Alin Gherasim
3Comentarii
Lucrările pe drum au avansat FOTO: A.G.
Lucrările pe drum au avansat FOTO: A.G.
A doua cea mai proastă şosea a judeţului, după drumul Arad-Şiria-Seleuş, ar putea primi fonduri noi.

Lucrările de modernizare pe drumul Arad-Felnac, a doua cea mai proastă şosea a judeţului, după Arad-Şiria-Seleuş, ar putea primi fonduri noi. Investiţia a fost acceptată de Guvern şi trebuia să primească finanţare prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală, dar Guvernul a schimbat regulile jocului din mers: a anunţat că nu va finanţa o lucrare care nu are un procentaj fizic realizat de măcar 5 la sută. Consiliul Judeţean Arad (CJA) s-a mişcat repede la acea dată şi a alocat, în total, aproape 1,7 milioane de lei pentru atingerea şi depăşirea acelui prag. Iar banii nu au fost aruncaţi în vânt.

„Am ajuns la un procentaj de finalizare de 9,8 la sută din lucrare. Drept urmare, am depus o serie de documente la Ministerul Administraţiei şi, recent, am fost anunţaţi că vom primi bani. În data de 23 iulie a fost făcută o rectificare pe Ordonanţa Guvernamentală 28. Noi am cerut 3 milioane de lei, dar se pare că vom primi peste 7,6 milioane de lei”, a anunţat Cristian Drăgan, administratorul judeţului.
Ţinând cont că suma este una importantă, CJA a trimis rapid o solicitare prin care cere ca, din totalul sumei, 5 milioane de lei să meargă spre modernizarea drumului Arad-Felnac. „Am făcut toate demersurile necesare şi acum sperăm ca Guvernul să aprobe trimiterea banilor spre acest obiectiv”, a mai spus Drăgan.

Vinga şi Ineu

Pe lângă judeţul Arad, şi localităţile Vinga şi Ineu au primit fonduri pentru continuarea lucrărilor de modernizare a străzilor interioare.3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor