„Pentru a preveni infectarea cu Trichinella spiralis, recomandăm cetăţenilor să efectueze examenul trichineloscopic la toţi porcii sacrificaţi pentru consum propriu”, declară reprezentanţii DSVSA. Acest examen poate fi efectuat la toate circumscripţiile sanitare veterinare din localităţile judeţului, fiind necesară cantitantatea de aproximativ 150 de grame de carne din porcul sacrificat şi crotalia animalului. „În perioada 1-31 decembrie 2012, fiecare circumscripţie sanitară veterinară din municipiu şi oraşe va asigura serviciu de permanenţă, de luni până sâmbătă între orele 8:00-18:00 şi duminica între orele 8:00-12:00. La sediile respective vor fi afişate numele persoanei care asigură permanenţa şi numărul de telefon la care cetăţenii pot sesiza orice aspecte privind nerespectarea normelor sanitare veterinare”, ne informează Viorel Agud, directorul DSVSA. Mai mult, carnea porcilor sacrificaţi în gospodării nu poate fi vândută, iar animalele vii pot fi comercializate numai în târgurile autorizate.
Atentie la carnea de porc!
Reactualizat la:
ARAD. Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Arad (DSVSA) atrage atenţia locuitorilor din judeţul nostru în ceea ce priveşte carnea de porc, cea mai comercializată şi mai consumată carne în perioada sărbătorilor de iarnă.
Trimite articolul
XCele mai citite știri
4
6
România
Poliţia Rutieră va sancţiona şoferii care opresc pe marginea drumului pentru „celebrele” poze din lanul cu rapiţă.
3
Local
Călin Bibarţ şi Iustin Cionca, alături de echipele lor de consilieri, şi-au depus candidaturile pentru alegerile din 9 iunie.
4
Local
Primăria Municipiului Arad anunţă că, începând de luni până joi, aici nu se va putea parca din cauza lucrărilor.
Advertorial
Firma BADER a preluat fabrica din Curtici România in 28.03.2024 prin achiziționarea de la grupul Coindu, astfel că, acum, compania face parte din BADER Group, alăturându-se întreprinderilor de producție din Polonia, Ucraina și Bulgaria.
Citiți principiile noastre de moderare aici!