Atentie la carnea de porc!

De Alin Gherasim
1Comentariu
Atentie la carnea de porc!
ARAD. Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Arad (DSVSA) atrage atenţia locuitorilor din judeţul nostru în ceea ce priveşte carnea de porc, cea mai comercializată şi mai consumată carne în perioada sărbătorilor de iarnă.

„Pentru a preveni infectarea cu Trichinella spiralis, recomandăm cetăţenilor să efectueze examenul trichineloscopic la toţi porcii sacrificaţi pentru consum propriu”, declară reprezentanţii DSVSA. Acest examen poate fi efectuat la toate circumscripţiile sanitare veterinare din localităţile judeţului, fiind necesară cantitantatea de aproximativ 150 de grame de carne din porcul sacrificat şi crotalia animalului. „În perioada 1-31 decembrie 2012, fiecare circumscripţie sanitară veterinară din municipiu şi oraşe va asigura serviciu de permanenţă, de luni până sâmbătă între orele 8:00-18:00 şi duminica între orele 8:00-12:00. La sediile respective vor fi afişate numele persoanei care asigură permanenţa şi numărul de telefon la care cetăţenii pot sesiza orice aspecte privind nerespectarea normelor sanitare veterinare”, ne informează Viorel Agud, directorul DSVSA. Mai mult, carnea porcilor sacrificaţi în gospodării nu poate fi vândută, iar animalele vii pot fi comercializate numai în târgurile autorizate.



1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor