Au învățat cum să-şi protejeze inima

De Valentin Goran
Au învățat cum să-şi protejeze inima
În cadrul campaniei „Inimoase inimi mici, sănătoase inimi mari”, sute de elevi arădeni au învățat ce trebuie să facă ca să evite bolile de inimă.

Zeci de elevi au fost prezenți marți, 27 octombrie, la conferința de presă pentru promovarea campaniei intitulate „Inimoase inimi mici, sănătoase inimi mari”. O campanie inedită de informare medicală, inițiată de „Comisia Consultativă pe teme de cardiologie a Consiliului Județean Arad”. Campania se desfășoară în perioada 8 octombrie – 15 decembrie, obiectivul principal fiind acela de a ajuta copiii din clasele V – VIII să dezvolte un stil de viaţă sănătos: să nu se apuce de fumat şi să îşi ajute părinţii şi persoanele apropiate să înţeleagă cum pot fi prevenite bolile cardiovasculare.

Pentru 5200 de copii

Pe parcursul întregii perioade, 90 de elevi din cele 22 de şcoli din municipiul Arad au fost implicaţi, sfătuiţi şi instruiţi, iar aceştia, la rândul lor, vor preda cunoştinţele acumulate celor 5200 de copii, colegi de clasă sau de şcoală. Campania a fost lansată pe 8 octombrie, la Liceul Sabin Drăgoi, şi este împărțită în patru module. Cele patru module sunt: Cum păstrăm inima sănătoasă – în care elevii au învățat rolul inimii, forma ei, structura și cum să aibă grijă de ea; Micii eroi salvează vieți – în care cei mici au învățat principiile de bază pentru a acorda primul ajutor; Alimente prietene – unde elevii au învățat ce înseamnă un stil de viață sănătos, bolile cardiovasculare și principiile generale ale unei alimentații sănătoase; Dreptul la sănătate – în care tinerii au învățat că un copil are drepturi dar și responsabilități.

Cele mai multe decese

„Educarea copiilor este un lucru extraordinar deoarece acești copii informați se vor transforma în adulți mult mai puțin expuși riscului de boală cardiovasculară. Avem un exemplu excepțional în Spania, unde educația cardiologică au început-o de la grădiniță, copiii fiind împărțiți pe grupe de vârstă. Au realizat programe de informare adaptate capacității de înțelegere pentru fiecare grupă de vârstă. Toate țările au de învățat din acest program. Noi nu trebuie să facem excepție deoarece țara noastră, din păcate, în contextul european, are cea mai multă încărcătură de boală cardiovasculară și de decese cardiovasculare”, a declarat doctorul Cristian Dină, membru al Comisiei Consultative din cadrul CJA.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !