Avalansa de controale cu suita de sanctiuni

De Simona Butaru
Avalansa de controale cu suita de sanctiuni
Sărbătorile de iarnă nu au fost lipsite de comerciaţi care au încălcat legea.

ARAD. Direcţia Sanitară Veterinară și pentru Siguranţa Alimentelor Arad a făcut bilanțul controalelor și al amenzilor odată cu trecerea sărbătorilor de iarnă. „Prin efectuarea programului de controale constituit din echipe mixte considerăm că au fost reduse riscurile pentru sănătatea umană transmise prin consumul de alimente de origine animală şi nonanimală, nefiind înregistrate situaţii/evenimente negative în perioada sărbătorilor de iarnă”, informează conducerea DSVSA într-un raport pe care l-a înaintat Instituţiei Prefectului.

Echipe mixte

“În cadrul activităţilor de control pe raza Judeţului Arad echipele mixte constituite din inspectori ai DSVSA, DA, DSP au efectuat următoarele acţiuni de control: 13-controale în pieţe agroalimentare şi agenţi economici din incinta pieţelor care desfăşoară activităţi specifice; acţiuni de verificare a unităţilor cu activitate temporară 3 acţiuni şi 14 operatori controlaţi precum şi 2 acţiuni de control în trafic.

Au fost aplicate un număr de 11 avertismente scrise şi o sancţiune contravenţională în valoare de 720 lei”, subliniază dr. Viorel Agud, conducătorul DSVSA.

S-a furat la cântar

Serviciul Judeţean de Metrologie Legală Arad a efectuat un număr de 84 controale urmărind asigurarea legalităţii mijloacelor de măsurare utilizate în tranzacţii comerciale aplicând 2 avertismente.

Carne confiscată

CJPC Arad a desfăşurat acţiuni tematice de control privind calitatea, modul de comercializare şi etichetare al produselor specifice sărbătorilor de iarnă, au fost controlaţi un număr de 54 operatori economici aplicându-se 40 de sancţiuni contravenţionale, 17 avertismente şi oprindu-se de la comercializare 318,5 kg produse.

Amenzi serioase

Inspectorii din cadrul Serviciului investigare fraude al IPJ Arad au efectuat un număr de 165 controale aplicând 58 de contravenţii în valoare de 29.780 lei.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !