Bacanu continua lupta: face maine Adunare Generala!

De Andreea Pintea
2Comentarii
Nicolae Băcanu
Nicolae Băcanu
Membrii CCIA Arad sunt chemaţi de către Băcanu la Adunarea Generală în timp ce preşedintele interimar revocă adunarea.

ARAD. Scandalul continuă la Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Arad. Preşedintele revocat Nicolae Băcanu a început o luptă pe toate planurile cu actuala conducere interimară a Camerei, susţinând că înlăturarea sa de la conducerea CCIA Arad a fost doar un puci şi este ilegală. În acest context, Băcanu a decis să deschidă nu unul ci două procese împotriva instituţiei pe care a condus-o pentru ani buni. Dacă unul dintre procese este deschis pe civil, având ca obiect anularea actului de revocare a sa din funcţie şi cel mai probabil se va întinde pe o perioadă de cel puţin câteva luni, cel de al doilea a fost deja soluţionat de către Tribunalul Arad. Băcanu a solicitat o ordonanţă preşedinţială pentru a se anula revocarea sa, însă Tribunalul Arad a decis ieri după-amiază să respingă cererea: „Respinge cererea de ordonanţă preşedinţială formulată de reclamantul Băcanu Nicolae,în contradictoriu cu pârâta Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură, pentru suspendarea executării deciziei nr.72/25.03.2013 emisă de Colegiul de Conducere al pârâtei”. Desigur decizia poate fi contestată la Curtea de Apel Timişoară în termen de 5 zile de la comunicare.

Convocaţi sau nu?

În tot acest timp membrii Camerei de Comerţ sunt ba convocaţi, ba nu la Adunarea Generală. Practic, miercuri seară preşedintele interimar – Gheorghe Seculici, a decis să revoce convocarea pentru Adunarea ce ar trebui să se desfăşoare mâine, 29 martie, specificând că Adunarea va fi convocată la o dată ulterioară. Motivul revocării este că Adunarea şi-ar fi pierdut obiectul, întrucât pe ordinea de zi erau trecute subiecte cu referire la excluderea CCIA Arad în Camera Naţională, decizie ce nu a mai fost luată de CCIR.

Pe de altă parte, Nicolae Băcanu a remis un comunicat de presă în care spune: „Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură a Judeţului Arad aduce la cunoştinţă membrilor săi că, azi, vineri, 29 martie 2013, ora 10, la Expo Arad Internaţional va avea loc Adunarea Generală Extraordinară a Membrilor conform Convocării din data de 20 martie 2013 în baza art. 28, pct. 1 din Statutul C.C.I.A. Arad”.

De cealaltă parte, Seculici explică: „Adunarea este în continuare revocată. Am transmis membrilor adrese prin care îi înştiinţăm. În ceea ce priveşte ştampila aplicată pe comunicatul domnului Băcanu, aceasta nu mai este valabilă, Camera având alte ştampile pe care le foloseşte în acest moment”. Rămâne de văzut ce se va întâmpla în mâine dimineaţă la Expo Arad, dacă Băcanu va veni însoţit de alţi membrii şi dacă va reuşi să îşi recâştige majoritatea în cadrul Adunării.

CITESTE SI:

“Decapitarea” lui Bacanu salveaza Camera la Bucuresti

Schimbare cu scandal: Bacanu inlocuit cu Seculici!2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor