“Decapitarea” lui Bacanu salveaza Camera la Bucuresti

De Andreea Pintea
Reactualizat la:
1Comentariu
Camera de Comerţ rămâne afliliată Camerei naţionale FOTO: FAN
Camera de Comerţ rămâne afliliată Camerei naţionale FOTO: FAN
Bucureştiul a decis să renunţe la dezafilierea Camerei de Comerţ din Arad după ce Nicolae Băcanu a fost schimbat.

ARAD. Aradul rămâne afiliat la Camera de Comerţ şi Industrie a României, după ce în Adunarea Generală de ieri s-a discutat dezafilierea arădenilor. Conflictul a pornit de câteva luni, preşedintele CCIA Arad, Nicolae Băcanu, intrând în război cu preşedintele CCIR – Mihail Vlasov, în mod special după ce Aradul s-a împotrivit proiectului de lege de a muta Registrul Comerţului înapoi în structura camerală. De la acel conflict s-a ajuns ca CCIR să decidă dezafilierea a nu mai puţin de cinci camere de comerţ din ţară, Aradul fiind una dintre ele.

Aradul a făcut, însă, contestaţie, iar Adunarea Generală a CCIR a decis ieri să nu mai excludă Camera condusă până marţi de Băcanu. Decizia a fost luată după ce cu doar o zi înainte de Adunarea Generală de la Bucureşti, Nicolae Băcanu a fost schimbat de la şefia Camerei arădene. Noul preşedinte interimar, Gheorghe Seculici, a menţionat încă de luni, atunci când a preluat CCIA Arad, că intenţia sa este de a aplana conflictul cu Bucureştiul şi se pare că „mazilierea” lui Băcanu a curăţat Aradul de pata dezafilierii pusă de Bucureşti. Celelalte patru camere implicate în scandal au rămas în continuare dezafiliate.

„Nu mai suntem excluşi din Camera Naţională, iar decizia Adunării Generale a fost bazată pe revocarea lui Nicolae Băcanu de la conducerea Camerei, după cum s-a spus public în şedinţă. Acesta este încă un semn că întreg conflictul în care a fost implicată Camera de Comerţ arădeană a fost doar o luptă personală dusă de Nicolae Băcanu cu preşedintele Vlasov”, ne-a declarat preşedintele interimar Gheorghe Seculici.

În acest context, membrii Camerei de Comerţ Arad vor participa vineri la Adunarea Generală care avea ca temă centrală dezafilierea Camerei, însă acum tema va fi validarea conducerii interimare. În ceea ce îl priveşte pe Gheorghe Seculici, acesta ne-a declarat că: „Da! Intenţionez să candidez pentru funcţia de preşedinte al Camerei de Comerţ Arad”. Cât despre Băcanu, Seculici a precizat într-un comunicat de presă: „Nicolae Băcanu trebuie să explice de ce a obligat partenerii de proiecte accesate de CCIA Arad să sponsorizeze Camera cu sume importante care s-au constituit în fonduri nepatrimoniale puse discreționar la dispoziția sa. Nicolae Băcanu a ținut secretă lista de membri activi reali ai CCIA Arad, ceea ce i-a permis să orchestreze votul în adunările generale. Nu în ultimul rând, neconvocarea nici unei adunări generale pentru anul 2012 este în sine un motiv suficient pentru revocare. Conducerea interimară a CCIA Arad studiază posibilitatea sesizării Parchetului pentru acele fapte de natură penală pentru care considerăm că președintele revocat s-ar putea face vinovat”.

„Intenţionez să candidez pentru funcţia de preşedinte al Camerei de Comerţ Arad” Gheorghe Seculici

CITESTE SI:

Schimbare cu scandal: Bacanu inlocuit cu Seculici!

Nicolae Bacanu reales presedinte al CCIA1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor