Bani şi instituţii bancare

De Valentin Goran
Reactualizat la:
1Comentariu
Bani şi instituţii bancare
© Ramona Lile şi Mircea Virgil Buterez
Este tema prezentării organizate de Agenţia Arad a Băncii Naționale a României şi Universitatea„ Aurel Vlaicu”.

Au vorbit despre bani, despre rolul şi funcţiile Băncii Naţionale. Sub egida programului Global Money Week, Agenţia Arad a Băncii Naționale a României în colaborare cu Universitatea„ Aurel Vlaicu”, a organizat o prezentare pentru studenții Facultății de Științe Economice care a avut drept scop îmbunătăţirea nivelului de cunoaştere şi înţelegere, în mediul universitar, a activităţii băncii centrale. „Global Money Week este doar unul din proiectele pe care le derulăm împreună cu Banca Naţională. Este un câştig pentru studenţii noştri de la Ştiinţe Economice care pot să îşi îmbunătăţească în acest mod cunoştinţele despre domeniul bancar şi, în acelaşi timp, să interacţioneze cu reprezentanţi ai sistemului. Este foarte important să existe, la nivelul fiecărei facultăţi, un contact direct cu mediul economic”, a punctat Ramona Lile, rectorul UAV.

Mircea Virgil Buterez, directorul agenției Arad a BNR, a punctat importanţa educaţiei financiare pentru tânăra generaţie. În perioada 14 – 20 martie, reprezentanţii Agenției Arad a BNR în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Arad vor extinde seria de activități de educație financiară, adresate elevilor de gimnaziu şi liceu, cuprinzând atât mediul urban cât şi cel rural.

Proiectele educaţionale derulate la nivel naţional în colaborare cu Ministerul Educației Naționale au adus pentru BNR marele trofeu „Global Money Week Award” pentru Europa, ceea ce reprezintă recunoașterea, la nivel mondial, a eforturilor depuse de către BNR și MEN în domeniul educației financiare.

Educaţia financiară

Global Money Week 2016 în România este parte a unei sărbători mondiale. Ţări din toate continentele participă pentru a creşte conştientizarea importanţei educaţiei financiare pentru copii şi tineri.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor