Bazinul de înot din Subcetate, recepţionat la sfârşitul acestei luni?

De Diana Dutu
3Comentarii
FOTO: Valentin Goran
FOTO: Valentin Goran
Primarul Gheorghe Falcă explică întârzierea recepţiei prin plăţile pe care CNI le-ar mai avea de făcut către constructor.

În ciuda faptului că nu se mai zice şi nu se mai întâmplă nimic la bazinul de înot din Subcetate, primarul Gheorghe Falcă a precizat, în cadrul conferinței de presă de marţi, că din punctul de vedere al municipalității, acesta este finalizat. Potrivit edilului, Compania Naţională de Investiţii trebuie să realizeze recepţia lucrărilor, după care bazinul trebuie predat municipalităţii.

„Municipalitatea a alocat de foarte mult timp cota de 30% obligatorie pentru realizarea bazinului de polo, respectiv 6,5 milioane lei. Mai mult decât atât, am alocat 87.000 lei pentru utilități. Lucrările noastre au fost recepţionate și persistă întrebarea de ce acest bazin de polo nu se recepționează de către Compania Națională de Investiții, ca apoi să se transmită către municipalitate. Răspunsul este simplu: până în acest moment, Compania Națională de Investiții nu și-a îndeplinit obligația de a achita ultimele facturi către constructor. De aceea, suntem astăzi cu o investiție finalizată, dar netransmisă către municipalitate. Documentele sunt foarte clare, la fel cum au fost foarte clare și pentru stadionul UTA, când s-a văzut că noi am predat terenul din anul 2017, iar cei de la CNI trebuie să facă învestiția necesară de 2,5 milioane de euro” – a precizat primarul Gheorghe Falcă.

Noua promisiune a CNI

Interpelată pe subiect de către deputatul Adrian Todor, Compania Naţională de investiţii a anunţat că „termenul de finalizare a lucrărilor a fost prelungit în baza normativului C16-1984 (normativ pentru realizarea pe timp friguros a lucrărilor de construcţii şi a instalaţiilor aferente acestora), în urma executării unor lucrări suplimentare, dar şi din cauza nefinalizării la timp a lucrărilor edilitare de alimentare cu apă, canalizare, alimentare cu energie electrică şi energie termică de către UAT Arad, acestea fiind finalizate de către autoritatea locală în luna mai a acestui an. Ulterior, au fost finalizate toate probele tehnologice pentru buna funcţionare a sistemelor componente iar până la sfârşitul acestei luni va fi convocată comisia pentru recepţia la terminarea lucrărilor”.

Taguri: , ,


3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor