Bezna de pe centru

De Valentin Goran
2Comentarii
Bezna de pe centru
Străzile Lucian Blaga și Ion Georgescu nu mai sunt iluminate noaptea de trei săptămâni. Între timp, pe Blaga problema a fost remediată, nu și pe Georgescu.

Trei săptămâni au stat în întuneric și nu oriunde, chiar în buricul orașului și mai stau și acum, după ce s-a intervenit deja odată. Iată povestea: au început în urmă cu mai bine de trei săptămâni să sesizeze autoritățile locale. Au sunat, au reclamat și până la urmă au ajuns să sune la redacția Jurnal arădean/Aradon și nu odată… de mai multe ori în toată această perioadă. Este vorba de locuitorii a două străzi: Lucian Blaga, cea care pleacă din Bulevardul Revoluției, și strada Ion Georgescu, ce vine perpendicular pe Blaga. Cel puțin două săptămâni întunericul a guvernat pe aceste străzi, iar la intersecția celor două a fost beznă totală, singurele lumini fiind cele de la farurile de mașini care treceau pe acolo. Între timp, în urmă cu câteva zile, au venit pe teren muncitorii și au remediat problema. Însă doar pe strada Lucian Blaga. Cititorii noștri au sunat din nou la redacție pentru a ne ruga să facem totuşi ceva.

A sesizat de mai multe ori

Arădeanul Jurcă F., de pe strada Ion Georgescu, a reclamat faptul că iluminatul public nu mai funcţionează. „De ceva vreme nu a mai funcţionat iluminatul public la intersecţia străzii Georgescu cu Lucian Blaga. Am sesizat la ziar şi s-a remediat situaţia, dar parţial, în sensul că acum, pe strada Lucian Blaga funcţionează iluminatul public, însă strada Ion Georgescu e tot în beznă, noapte de noapte. Au făcut treaba doar pe jumătate. Unde să mai sesizez şi cât să mai sesizez până să vină cei responsabili şi să redea iluminatul public şi pe această stradă?”, ne întreabă arădeanul.

Furnizare ENEL, întreținere Elba

Pentru a putea oferi un răspuns cât mai pertinent am contactat reprezentanții Palatului Administrativ cărora le-am expus problema. Răspunsul a venit imediat.
„Societatea Elba se ocupă de întrețierea stâlpilor de iluminat public dar nu de furnizarea curentului electric. De furnizare se ocupă societatea ENEL Electrica Banat – Sucursala Arad. S-ar putea să fie acolo o problemă de furnizare”, a declarat Corina Drăghici, purtătorul de cuvânt al Primăriei Municipiului Arad. „Mai mult ca sigur că este vorba de o problemă de alimentare cu curent din moment ce pe Georgescu iluminatul public încă nu funcționează. Cel mai probabil această problemă cade sub incidența celor care furnizează curentul. O să îi contactăm pe reprezentanții ENEL pentru a vedea despre ce este vorba”, ne-a promis Drăghici.

Sesizări la Tel Verde

Arădenii sunt invitați de către Primărie să sesizeze toate problemele pe care le observă. „Există un număr la care se poate suna pentru tot feluri de sesizări, dacă se sparge un bec, dacă nu funcționează lumina pe timp de noapte sau orice alte probleme pe care arădenii le văd, pe acest subiect, pentru ca problema să fie remediată. Tel Verde: Elba SA (societatea care se ocupă de întreținerea corpurilor de iluminat public)– 0 800 800 183, 0256 490 444 și la deranjamente la Electrică (furnizorul de curent): 0257 929, 0257 235 991”, a încheiat Drăghici.2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor