Bilete de transport pentru persoanele cu handicap

De Diana Dutu
Bilete de transport pentru persoanele cu handicap
Săptămâna aceasta a început distribuirea biletelor de transport interurban acordate persoanelor cu handicap.

Potrivit legii, beneficiază de gratuitatea transportului interurban, la alegere, cu orice tip de tren, în limita costului unui bilet la tren accelerat clasa a II-a, cu autobuzele sau cu navele pentru transport fluvial, următoarele categorii de persoane: persoanele cu handicap grav, persoanele cu handicap accentuat, însoţitorii persoanelor cu handicap grav (numai în prezenţa acestora), asistenţii personali ai persoanelor cu handicap grav, însoţitorii copiilor cu handicap accentuat (numai în prezenţa acestora).

Persoana cu handicap grav beneficiază de 12 bilete gratuite dus-întors/an, iar persoana cu handicap accentuat beneficiază de 6 bilete gratuite dus-întors/an.

Programare

Pentru evitarea aglomeraţiei, DGASPC Arad a decis programarea beneficiarilor în ordine alfabetică, în funcție de inițiala numelui de familie. Astfel, cei al căror nume începe cu litera A şi-au putut ridica biletele în 12 şi 13 februarie, cei cu litera B în 15 şi 16 februarie, iar în următoarele trei săptămâni, ceilalţi: C în 16 februarie, D în 19 februarie, E şi F în 20 februarie, G şi H în 21 februarie, I şi J în 22 februarie, K şi L în 23 februarie, M şi N în 26 februarie, O în 27 februarie, P în 28 februarie, R în 1 martie, S şi Ş în 2 martie, T şi Ţ în 5 martie, U în 6 martie, V în 7 martie, W şi Y în 8 martie, Z în 9 martie 2018. Biletele se pot ridica pe toată durata anului.

În 2017

Anul trecut, pentru cei 15.000 de beneficiari din evidenţele DGASPC Arad, au fost eliberate aproximativ 33.000 de bilete călătorie interurbană și aproximativ 1.300 de legitimații de transport urban și interurban.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !