Bombe pe roţi în Arad

De Alin Gherasim
6Comentarii
Bombe pe roţi în Arad
ARAD. Inspectorii de la RAR au descoperit trei maşini care erau adevărate bombe pe roţi, existând oricând pericolul de a provoca accidente.

Trei luni pline au avut echipajele mixte compuse din inspectori ai Registrului Auto Român Arad (RAR) şi agenţi ai Poliţiei Rutiere. Acţiunile acestora, care au vizat controlul tehnic al autovehiculelor care circulă pe şoselele Aradului, au scos la iveală faptul că aproape un sfert dintre maşinile oprite au avut diferite probleme. Poate că cea mai gravă problemă este reprezentată de faptul că trei dintre cele 1.254 de autovehicule oprite pentru control prezentau pericol iminent de accident. Practic, din cauza defecţiunilor, maşinile respective puteau ceda şi puteau provoca adevărate tragedii. „În aceste situaţii una dintre măsurile luate a fost reţinerea certificatului de înmatriculare, care poate fi redobândit numai după efectuarea unei inspecţii tehnice la reprezentanţele RAR”, ne spun inspectorii Registrului.

Multe probleme

Revenind la situaţia autovehiculelor oprite pentru verificări, din 1.254 aproape 25 la sută au avut diferite probleme sau neconformităţi. Cele mai mari nereguli au fost descoperite la dispozitivele de iluminare şi semnalizare, la şasiul maşinilor, la caroseria şi pneurile vehiculelor, fiind descoperite şi jocuri anormale la direcţie şi defecţiuni ale sistemului de frânare. Aproape 4 la sută dintre maşinile cu probleme au avut nereguli şi cu actele. Mai precis, inspecţia tehnică periodică era expirată sau chiar falsă. Tot legat de documente, o serie de autovehicule prezentau neconformităţi legate de identificare. „Vehiculul prezentat nu a corespuns cu datele din CIV privind categoria, caroseria, marca, tipul vehiculului, codul motorului, seria motorului sau culoarea”, ne exemplifică cei de la RAR.

Amenzi şi taloane reţinute

După cum era de aşteptat, poliţiştii au luat măsuri dintre cele mai drastice împotriva şoferilor ale căror vehicule au prezentat nereguli. „La finalul controalelor tehnice desfăşurate în trafic în intervalul ianuarie-martie 2015, Poliţia Rutieră a reţinut 338 de certificate de înmatriculare şi au fost aplicate 338 amenzi. Menţionăm că sancţiunile mai sus specificate au fost aplicate exclusiv pentru vehiculele la care inspectorii RAR au găsit neconformităţi tehnice sau legate de acte”, mai spun inspectorii din trafic.

Nu oglindeşte parcul auto

Cei de la RAR ţin să precizeze, însă, că datele prezentate de ei nu reflectă starea generală a parcului auto din Arad. „Echipajele mixte RAR-Poliţie opresc pentru verificare doar acele vehicule care sunt susceptibile de a prezenta defecţiuni”, ne explică inspectorii.6Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor