Campioni la tras chiulul

De Monica Ardelean
12Comentarii
Campioni la tras chiulul
Elevii arădeni au reuşit să aducă celebritate şcolilor prin neprezentarea la ore.

ARAD. Au reuşit să-şi aducă şcolile în top. Un top al şcolilor cu cele mai multe absenţe în perioada septembrie-decembrie 2014. Numărul total de absenţe la nivel de judeţ s-a ridicat la aproape 800.000 din care cele mai multe au fost înregistrate la licee, aproape 600.000 (din care motivate mai bine de jumătate). Liceul care conduce în topul absenteismului judeţean este Liceul „Mihai Eminescu” Ineu cu 32.817 absenţe (17.246 motivate), urmat de Liceul „Atanasie Marienescu” Lipova cu 32.352 absenţe (20.735 motivate) şi de Liceul Teoretic din Sebiş (29.966 absenţe/12.688 motivate).

Pe municipiu, în fruntea listei, se situează Liceul Tehnologic „Iuliu Maniu” (24.496 absenţe/13.400 motivate), urmat de Liceul „Francis Neuman” (23.761 absenţe/11.812 motivate), Liceul „Iuliu Moldovan” (20.183 absenţe/ 7.403 motivate) şi Colegiul Tehnologic de Industrie Alimentară (20.060 absenţe/10.630 motivate).

La capitolul şcoli gimnaziale conduce detaşat Şcoala Gimnazială „Ilarion Felea” din municipiu, cu 16.988 absenţe din care doar 5.514 sunt motivate. Urmează Şcoala Gimnazială din Vladimirescu (10.294 absenţe/5.542 motivate), Şcoala Gimnazială „Ioan Slavici” din Şiria (9.649 absenţe/1.630 motivate). Tot pe lista neagră sunt trecute alte trei şcoli gimnaziale din municipiu: „Adam Nicolae”, „Ştefan Cicio Pop” şi „Iosif Moldovan” şi trei din judeţ: „Pavel Covaci” din Macea, Şcoala Gimnazială din Sântana şi Şcoala „Iustin Marşieu” din Socodor. Şi cum întotdeauna există şi o listă „albă”, şcolile care au cele mai puţine absenţe au fost şi ele nominalizate pe statistica postată pe site-ul IŞJ Arad.

O singură școală din tot județul nu are nici o absență: Școala primară din Ignești, dar trebuie precizat că numărul elevilor este mult mai mic în comparație cu alte școli din județ. De altfel, toate unitățile școlare gimnaziale unde a fost înregistrat un absenteism scăzut sunt din localitățile județului: școala specială din Vărădia de Mureș, școlile gimnaziale din Peregu Mic, Șiștarovăț, Moneasa, Cărand, Chisindia, Hălmăgel și Dieci.

Licee cu puțini absenți

La învățământul liceal situația se schimbă, cele mai multe licee fiind situate în municipiu. Pe primul loc, cu cele mai puține absențe, se află Liceul Special „Sfânta Maria” (1.329 absențe), Seminarul teologic ortodox, Liceul teologic baptist și Liceul teologic penticostal. Dintre liceele din județ, în topul școlilor cu cele mai puține absențe sunt nominalizate: Liceul tehnologic „Moga Voievod” din Hălmagiu, Liceul teoretic din Cermei, Liceul tehnologic din Beliu, cel din Săvârșin și „Vasile Juncu” din Miniș.

Statistica IȘJ a fost realizată strict pe raportarea numărului de absențe la nivelul fiecărei unități de învățământ. Nu s-a ținut cont de numărul de elevi din fiecare școală, număr care poate face diferența în momentul în care se calculează procentual absențele elevilor. Deasemenea, se poate remarca și numărul foarte mare de absențe motivate (adeverințe medicale sau motivări de la părinți) care mai acoperă multe din cele făcute doar din simpla dorință de a chiuli.12Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor