Canalizarea din Vladimirescu se revarsă în Micălaca!

De Adriana Barbu
21Comentarii
Gheorghe Falcă FOTO:JA
Gheorghe Falcă FOTO:JA
Primarul Gheorghe Falcă susţine că vinovaţi de cele petrecute în pasajul din zona 300, la ultima ploaie, sunt cei de la Compania de Apă.

Toată lumea e obişnuită să dea vina pe Primăria Arad deşi, în acest caz, nu există decât un singur vinovat, iar acesta nu este nici pe departe Municipalitatea. Acesta este mesajul pe care a ţinut neapărat să-l transmită primarul Gheorghe Falcă în cadrul conferinţei de marţi. Totodată, edilul a vrut neapărat să o arate cu degetul pe vinovata situaţiei în care se găseşte pasajul rutier din zona 300 Micălaca: nimeni alta decât Compania de Apă Arad.

„A cui e responsabilitatea de gestionare a pasajului? Nu a primăriei, cum crede lumea, ci a Companiei de Apă”, a declarat primarul, care a recunoscut că probleme la pasaj au existat dintotdeauna, dar a precizat că, imediat după ce a ajuns primar, a cerut să se dubleze numărul de pompe, iar, după ce acestea au fost dublate, situaţia s-a remediat. Nu de tot, ţinem să precizăm noi, pentru că inundaţii au existat mereu în acel pasaj. Însă primarul spune că situaţia s-a agravat de câteva luni, vreo opt, de când cei de la Compania de Apă au decis să lege direct canalizarea menajeră din Vladimirescu de cea din Arad.

„Ne-am pus problema ce s-a întâmplat în pasaj sâmbătă. Am decis să ţinem o şedinţă tehnică cu cei de la Companie, iar apoi am ţinut una la mine în birou. Şi atunci am aflat ce a făcut Regia de Apă, care în plus recunoaşte că responsabilitatea pasajului le revine. Au racordat menajerul din Vladimirescu de menajerul Municipiului!”, a spus Falcă. Iar legătura a fost făcută, după cum a afirmat edilul, fără a fi distribuită pe zone. „Plus pluvialul este dus în menajer şi neputând să fie primit în menajer, menajerul a ajuns în pluvial şi apoi a ieşit în pasajul din Micălaca. Mai mult, în menajerul existent au fost racordate şi alte 6 blocuri. Acestea sunt, din păcate, lucrările făcute de Compania de Apă, o companie prestigioasă, cu mulți oameni publici pe acolo şi cu multe familii angajate”, a ieşit la atac primarul.
Falcă spune că în urma discuţiei purtate cu cei de la Compania de Apă, aceştia din urmă au decis ca într-o săptămână să vină cu soluţia tehnică pentru a rezolva problema canalizării din pasaj. „Le-am dat două luni de zile să remedieze situaţia, fără a avea noi o responsabilitate acolo. O astfel de societate e obligată să-şi rezolve problemele pe care le are în municipiu. Aici însă se vede lipsa de respect pe care o arată firma arădenilor, deşi e oraşul în care trăiesc şi cei din companie”, a mai spus Falcă.

Vrea să fie acţionar

Ce şi-ar dori, însă, primarul în acest caz? Ca Primăria Arad să devină acţionar în cadrul Companiei de Apă, companie aflată doar în portofoliul Consiliului Judeţean Arad. „Dacă implicarea puternică este a Municipalităţii şi e aşa, cred că primăria trebuie să devină acţionar aici”, şi-a făcut publică dorinţa edilul. Acesta a mai spus că în municipiu sunt cei mai mulţi clienţi ai companiei, o altă justificare pentru cererea sa.

Fără Bănăţean

Reprezentanţii Companiei de Apă s-au prezentat la convocarea făcută de Primărie pentru a discuta de pasajul din Micălaca, iar a doua zi au luat parte şi la discuţia cu primarul Falcă, semn că situaţia se dorește rezolvată. Faptul a fost punctat chiar şi de edil, însă aceasta a ţinut să precizeze că printre cei care au venit la discuţiile de la Primărie nu s-a numărat, nici pe departe, directorul general Gheorghe Bănăţean.21Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor