Cărțile care au format-o pe Anca Demeter

De Vasile Filip
Cărțile care au format-o pe Anca Demeter
© Anca Demeter vorbeşte despre cărţi
Prof. Anca Demeter s-a întâlnit cu cititorii în cadrul proiectului Bibliotecii Judeţene.

Anca Demeter, profesor de Limba Romană la Liceul Tehnologic de Electronică Automatizări „Casius Iacob” a fost, zilele trecute, protagonista proiectului bibliotecii „Cărțile care m-au format”.

Cine este Anca Demeter? O doamnă care se străduieşte să trezească interesul pentru carte, în ciuda profilului tehnic al școlii în care muncește și în ciuda dezinteresului general față de cuvântul scris.

Se pare că eforturile ei nu se pierd în neant, atâta timp cât găsește, încă, tineri preocupați de această rară pasiune a cititului. Pe aceștia profesoara i-a stimulat, recompensat printr-un gest simplu: i-a așeazat alături de ea la „catedra” de la bibliotecă. Un gest prietenos și la îndemănă. Și flatant.

Povestea cărţilor

Dragostea sa declarată pentru lectură reiese din convingerea că literatura te îmbogățește ca om. Apoi, Anca Demeter și-a început povestea. Povestea cărților care au marcat-o și de care s-a îndrăgostit: „David Copperfield”- de Charles Dickens, „La Medeleni” – Teodoreanu, „Idiotul”- Dostoievski, „Anna Karenina” – Tolstoi, „Madame Bovary”- Flaubert, „Jocul de-a vacanța” și „Steaua fară nume”- Mihail Sebastian, „Profetul” – Gibran, dar şi alţi autori precum Blaga, Tagore, Vasile Voiculescu, etc.

Lectură

Motivându-și preferința pentru fiecare autor ales, profesoara a citit câte un pasaj literar sau două cu grija explicită ca acestea să fie la îndemână de receptat.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !