Cine răspunde pentru canalizarea din Gai?

De Andreea Pintea
2Comentarii
Cine răspunde pentru canalizarea din Gai?
154 de cetățeni din Gai au semnat o sesizate cu privire la canalizarea din cartierul unde domiciliază, subliniind problemele cu care se confruntă.

ARAD. USR Arad a transmis mai multor autorități locale și naționale problemele cu care se confruntă cartierul Gai, cauzate de funcționarea defectuoasă a canalizării menajere și pluviale. Sesizarea a fost semnată de un număr de 154 de cetățeni nemulțumiți de faptul că plătesc impozite la nivel de municipiu, fără să beneficieze de utilitățile și confortul aferent.

„De mai mulți ani, locuitorii acestei zone sunt afectați de fiecare dată când plouă, fiind nevoiți să suporte dejecțiile care se revarsă pe străzi și în curți. Conform celor reclamate, rețeaua de canalizare menajeră prezintă disfuncționalități pe străzile Ion Creangă, Faurilor, Zambilelor, Strada Nouă, Păcurarilor, Dunării, Hatman Arbore, Fântânii, Fagului, Izvor, Câmpurilor, Spătaru Preda, Meșterul Manole, Alexandru cel Bun. Din cauza proastei dimensionări a echipamentului de pompare, care se defectează frecvent, apa menajeră nu se mai scurge din canalizare, căminele colectoare/de vizitare fiind permanent pline, astfel că la prima ploaie dau pe dinafară. Atunci când canalizarea menajeră este plină, în Laguna 1 Gai (folosită pentru deversarea apei pluviale într-un fost canal de irigații din vecinătate) se scurge apă menajeră, ceea ce eliberează în aer mirosuri deranjante pentru locuitorii din apropiere și totodată poluează cu dejecții respectivul canal. Totodată, apa din fântânile celor care locuiesc în apropierea Lagunei 1 Gai este murdară și emană miros urât.”, explică Sergiu Vlad, deputat USR Arad.

Problemă gravă

Mai mult, deputatul Uniunii Salvați România Arad susține că „prin cele sesizate semnatarii petiției atrag atenția asupra modului în care a fost construită infrastructura din cartierul Gai, care prezintă serioase problemele și îi privează pe cetățeni de confortul urban pentru care plătesc taxe și impozite. Faptul că reziduuri din canalizarea menajeră ajung în natură reprezintă o problemă foarte serioasă, pentru care trebuie identificate urgent soluții, iar cei vinovați trebuie trași la răspundere. Aștept ca instituțiile sesizate să îți facă datoria, iar administrația locală să identifice de urgență o soluție reală, pentru a pune capăt disconfortului și poluării din Gai.”

Taguri: , ,


2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor