Cinematograful Gradiste, scos din mizerie

De Simona Butaru
1Comentariu
Cinematograful Gradiste, scos din mizerie
Administraţia locală propune reabilitarea clădirii fostului Cinematograf Grădişte.

ARAD. Aleşii locali sunt chemaţi să aprobe proiectul tehnic pentru scoaterea din mizerie a clădirii în care a funcţionat Cinematograful din Grădişte. Vechea clădire a fost construită între anii 1920-1930 și a funcționat până în anul 1989 ca și cinematograf. Conform prevederilor legii, după preluarea acestor imobile, Primăria are obligația de a le repune în stare de funcționare, astfel încât să poată deservi și unor activități social-cultural-educative. Municipalitatea are în vedere o reabilitare a întregului ansamblu cinematografic, care este format din clădirea cinematografului și ecranul de proiecție pentru grădina de vară, precum și o anexă gospodărească. Totul este acum într-o stare deplorabilă. Cert este că, în urma expertizei tehnice a reieşit că planşeul din lemn şi pereţii de la etaj sunt deterioraţi în proporţie de 100%, iar betonul nu asigură rezistenţa necesară.

Proiect de Hotărâre CLM

Administrația vine în fața aleșilor cu două variante de reabilitare a clădirii și amenajare a zonei din jurul cinematografului. Ca propunere, proiectantul avansează varianta mai ieftină a lucrărilor, dar care totuși cuprinde toate lucrările necesare aducerii imobilului la un nivel la care se respectă toate prevederile legale în domeniu. Lucrările prevăd consolidarea imobilului prin refacerea etajului parțial, a planșeului peste parter. Se va recompartimenta și se vor reface finisajele interioare și exterioare. Totodată, este prevăzută schimbarea tâmplăriei interioare și exterioare. „Se propune consolidarea conform variantei minimale stabilită prin expertiza tehnică, care constă din consolidarea parţială a etajului şi reabilitarea totală a acestuia, alături de consolidarea şi refacerea elementelor de rezistenţă verticale şi orizontale, refacerea şarpantei şi a învelitorii, refacerea finisajelor interioare şi exterioare, refacerea instalaţiei electrice, termice şi sanitare”, se subliniază în proiect.

La final vom avea o sală de cinematograf cu o capacitate de 120 de locuri care va fi dotată cu o scenă demontabilă. În curte vor fi platforme pavate, scaune pentru grădina de vară, trotuare şi o zonă verde. Anexa se va demola şi se vor amenaja spaţii verzi.

Un an de lucrări

Valoarea investiţiei este estimată la 2.984.640 lei, iar lucrările ar trebui finalizate în 12 luni.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor