Coloane de camioane la granițele din vestul țării

De Ioana Costas
2Comentarii
Coloane de camioane la granițele din vestul țării
© Foto: PFR
Restricțiile de trafic din weekend, impuse de autoritățile maghiare, au făcut ca la frontierele din vestul țării să se formeze coloane de camioane.

NĂDLAC. Aglomerația este, ca de fiecare dată, pe sensul de ieșire din România, la granița cu Ungaria. De la ridicarea restricțiilor – începând din 10 iunie, ora 23.00, ora României -, prin punctele de trecere de la frontiera de vest a României aflate pe raza judeţelor Arad, Bihor şi Satu Mare s-au efectuat formalităţile de frontieră pentru 4.000 de automarfare, din care aproximativ 2.800 numai pe sensul de ieşire din ţară. Reprezentanții Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Arad au precizat că timpul alocat pentru efectuarea controlului unui camion de către polițiștii de frontieră români este de 2-3 minute/automarfar și că a fost mărit numărul arterelor de control la automarfare, pe sensul de ieşire, astfel că în Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II de pe autostradă sunt deschise patru fluxuri de control, la Punctul de Trecere a Frontierei Vărșand două, iar la Punctul de Trecere a Frotnierei Borș, trei fluxuri. De menționat este că – potrivit celor de la Serviciul Teritorial al Poliției de Frontieră Arad – la frontiera cu Ungaria, formalităţile de frontieră se efectuează în comun cu autorităţile ungare, sens în care Poliția de Frontieră Română a alocat personal suplimentar pentru acoperirea tuturor liniilor de control în punctele de trecere a frontierei cu Ungaria, însă numărul de linii care pot fi deschise este limitat de numărul de polițiști repartizaţi de către Poliţia Ungară. În baza protocoalelor bilaterale, Poliția de Frontieră Română poate deschide doar liniile de control care sunt asigurate cu personal şi de către autoritățile ungare. Având în vedere traficul crescut la automarfare se recomandă şoferilor de camioane tranzitarea tuturor punctelor de frontieră existente la graniţă deschise tranzitului de mărfuri, astfel încât să se preîntâmpine apariţia suprasolicitărilor doar a unora dintre acestea, într-un timp foarte scurt.
De asemenea, se poate consulta aplicaţia Trafic on-line care este disponibilă pe pagina de internet www.politiadefrontiera.ro. Această aplicaţie prezintă o medie a timpilor de aşteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei pentru anumite intervale de timp.
Traficul pentru autoturisme şi mijloacele de transport persoane se desfăşoară în condiţii normale, fără a se înregistra timpi de aşteptare. Traficul pentru vehiculele de transport marfă a fost restricționat în perioada 8 iunie, ora 23.00 (ora României) – 10 iunie, ora 23.00 (ora României), cu ocazia Rusaliilor catolice.2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor