aradon.ro Web analyticsColoane de camioane la granițele din vestul țării

Coloane de camioane la granițele din vestul țării

<p>Foto: PFR</p>
Reactualizat la:
Restricțiile de trafic din weekend, impuse de autoritățile maghiare, au făcut ca la frontierele din vestul țării să se formeze coloane de camioane.
Scris de Ioana Costas - Restricțiile de trafic din weekend, impuse de autoritățile maghiare, au făcut ca la frontierele din vestul țării să se formeze coloane de camioane.

NĂDLAC. Aglomerația este, ca de fiecare dată, pe sensul de ieșire din România, la granița cu Ungaria. De la ridicarea restricțiilor – începând din 10 iunie, ora 23.00, ora României -, prin punctele de trecere de la frontiera de vest a României aflate pe raza judeţelor Arad, Bihor şi Satu Mare s-au efectuat formalităţile de frontieră pentru 4.000 de automarfare, din care aproximativ 2.800 numai pe sensul de ieşire din ţară. Reprezentanții Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Arad au precizat că timpul alocat pentru efectuarea controlului unui camion de către polițiștii de frontieră români este de 2-3 minute/automarfar și că a fost mărit numărul arterelor de control la automarfare, pe sensul de ieşire, astfel că în Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II de pe autostradă sunt deschise patru fluxuri de control, la Punctul de Trecere a Frontierei Vărșand două, iar la Punctul de Trecere a Frotnierei Borș, trei fluxuri. De menționat este că – potrivit celor de la Serviciul Teritorial al Poliției de Frontieră Arad –  la frontiera cu Ungaria, formalităţile de frontieră se efectuează în comun cu autorităţile ungare, sens în care Poliția de Frontieră Română a alocat personal suplimentar pentru acoperirea tuturor liniilor de control în punctele de trecere a frontierei cu Ungaria, însă numărul de linii care pot fi deschise este limitat de numărul de polițiști repartizaţi de către Poliţia Ungară. În baza protocoalelor bilaterale, Poliția de Frontieră Română poate deschide doar liniile de control care sunt asigurate cu personal şi de către autoritățile ungare. Având în vedere traficul crescut la automarfare se recomandă şoferilor de camioane tranzitarea tuturor punctelor de frontieră existente la graniţă deschise tranzitului de mărfuri, astfel încât să se preîntâmpine apariţia suprasolicitărilor doar a unora dintre acestea, într-un timp foarte scurt.
De asemenea, se poate consulta aplicaţia Trafic on-line care este disponibilă pe pagina de internet www.politiadefrontiera.ro. Această aplicaţie prezintă o medie a timpilor de aşteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei pentru anumite intervale de timp.
Traficul pentru autoturisme şi mijloacele de transport persoane se desfăşoară în condiţii normale, fără a se înregistra timpi de aşteptare. Traficul pentru vehiculele de transport marfă a fost restricționat în perioada 8 iunie, ora 23.00 (ora României) – 10 iunie, ora 23.00 (ora României), cu ocazia Rusaliilor catolice.

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  ARADON Sport local

  Copil n-a repetat săptămâna bună la Nottingham
  Tenismenul arădean a fost eliminat în primul tur la al doilea challenger pe iarbă.

  Mapamond

  Noi ciocniri violente între poliţie şi manifestanţi în Ierusalim. Cel puţin 20 de incendii au fost provocate
  Cu aproximativ două ore înainte ca marşul să înceapă la ora 17.30, poliţia israeliană a început să scoată palestinienii din zona Porţii Damascului din Oraşul Vechi. Zeci de proprietari de magazine din Oraşul Vechi şi-au închis magazinele după ce poliţia i-a rugat să facă acest lucru până la ora 16.00, relatează Aleph News, citat de Mediafax.

  România

  Protest pentru dreptul la muncă: Directorul general al SC Băița Bihor s-a blocat în carieră
  Maria Trip, directorul general al SC Băița Bihor, protestează împreună cu angajații pentru dreptul la muncă. 1

  România

  Orban, despre alocaţii: „De la 1 ianuarie vor creşte cu 20% plus indexarea cu rata inflaţiei”
  De la 1 ianuarie 2022 alocaţiile vor creşte cu 20% plus indexarea cu rata inflaţiei conform legii, dă asigurări preşedintele PNL, Ludovic Orban. 4

  Local

  Vor să extindă Terapia Intensivă la Judeţean
  Consiliul Judeţean solicită o expertiză pentru a afla dacă pot fi construite etaje peste o clădire existentă a Spitalului Judeţean Arad.

  Local

  Patru copii cercetați pentru furt calificat
  Trei minori cu vârste cuprinse între 13 și 16 ani din orașul Chișineu-Criș au pătruns într-un imobil din localitate pe ușa de acces, lăsată descuiată, și au furat o poșetă în care se aflau 700 de lei și un telefon mobil.

  Local

  Ilegal spre Ungaria: ascunși în camion sau trecând granița pe jos
  Zece afgani au încercat să treacă granița cu Ungaria, opt dintre ei ascunși într-un camion, iar alți doi pe jos. 1

  Local

  ISU Arad așteaptă autospeciale noi
  Cinci autospeciale folosite de ISU Arad la stingerea incendiilor, vechi de 25 de ani, ar putea fi înlocuite cu unele noi.

  Local

  Comisie medicală pentru morfina de la Județean – medicii ATI verificați de medicii ATI
  La nivelul SCJU a fost constituită o comisie medicală formată din cinci medici ATI, care vor verifica modul în care a fost administrată morfina pe secțiile Covid-19. 2

  aradon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.